Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izuzima se dokumentacija

Nakon medijskih napisa o luksuznim automobilima i jahti: Policija upala na Geodetski fakultet u Zagrebu

Policijski službenici PU zagrebačke u prijepodnevnim su satima ušli u prostorije zagrebačkog Geodetskog fakulteta u Savskoj ulici, gdje je trenutačno smještena uprava tog fakulteta tijekom obnove njihove zgrade od potresa.

Kako se neslužbeno doznaje, policija je u Savskoj izuzimala dokumentaciju vezanu uz EU projekte preko kojih je Geodetski fakultet posljednjih godina nabavio luksuzne automobile i jahtu - aute Land Rover Discovery Sport i Ford Ranger te jahtu Mirakul 30, o čemu je pisao Telegram.

Kako je riječ o sredstvima EU fondova, za to je zadužen Ured europskog javnog tužitelja. Moguće je stoga da su djelatnici PU zagrebačke na fakultet ušli po njihovu nalogu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Lagali su novinarima Skupa vozila za "istraživanje" na fakultetu privatno voze profesori: U natječaju su tražili kožnati volan, da je srebrne boje s efektom...

Pročitajte i ovo Ilustracija vozila i plovila Osim skupocjenih automobila, ovaj fakultet nabavio je i jahtu: Pogledajte kako se pravdaju

Iz MUP-a su pak tijekom dana samo kratko poručili kako je "policija kao jedno od tijela nadležnih za provođenje izvida dužna voditi brigu o njihovoj tajnosti". Iz tih razloga, kako su Telegramu službeno kazali iz MUP-a, ne mogu niti potvrditi niti demantirati policijsko postupanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene