Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lagali su novinarima

Skupa vozila za "istraživanje" na fakultetu privatno voze profesori: U natječaju su tražili kožnati volan, da je srebrne boje s efektom...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nedavno su zaposlenici Geodetskog fakulteta prijavili upravu koja je nabavila dva skupocjena automobila za istraživanje potresa, a naposljetku ih koriste profesori.

Zaposlenici Geodetskog fakulteta u Zagrebu požalili su se kako je 2020. godine javnim novcem uprava kupila dva automobila za 624.500 kuna. Skupocjeni automobili bili su namijenjeni istraživanju potresa, a na kraju su ih u privatne svrhe koristili profesor Boško Pribičević te stručni suradnik Robert Rodbinić.

U međuvremenu se Telegramovom istragom pokazalo da je prijava istinita. Profesor i suradnik automobile su koristili i neradnim danima te ih parkirali u svojim privatnim garažama. Uprava fakulteta odgovorila im je kako se vozila koriste za potrebe projekta zbog kojeg su nabavljena, a dekan je napisao kako učestalost korištenja vozila ovisi o planiranim terenskim aktivnostima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve je priznala Djelatnica državne agencije namjestila ujaku natječaj od 113.000 eura: Kaznili je radom za opće dobro

Posebnu pažnju privukli su uvjeti natječaja koji je svojedobno raspisan za nabavu vozila. U njemu je napisana vrlo specifična visina i širina automobila koja točno odgovara vozilu Land Roveru Discovery Sport, a tražena je i specifična dodatna oprema. Zbog toga se u konačnici na natječaj i mogao prijaviti samo jedan ponuđač, koji je i izabran.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 PRINCIP VIĐENO-KUPLJENO Država prodaje nekretnine: Početna cijena stana od 33 kvadrata - 1136 eura

Od dodatne opreme tražen j4 kožnati volan sjedala u kombinaciji s kožom, kromirana bočna stepenica, kao i da automobil bude sive boje s efektom. Kako će ta oprema pridonijeti smanjenju rizika od prirodnih katastrofa u Republici Hrvatskoj, za što je predviđen EU novac potrošen na vozila, teško je procijeniti.

Pribičević je pak novinarima Telegrama rekao kako je svemu tome uzrok njegova nominacija na nedavnim izborima za dekana, tijekom kojih je počela hajka na njega i koje je u konačnici i izgubio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene