Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno nekoliko migranata

Nizozemac kod Križevaca krijumčario migrante, bježeći od policije zapeo u odvodnom kanalu

Policijska traka, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Policijska traka, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Koprivničko-križevačka policija kazneno je prijavila 39-godišnjeg Nizozemca, vozača kombija koji je u subotu u Novim Bošnjanima bježao policiji prevozeći migrante, a sumnjiči ga se za više kaznenih djela.

Policija je izvijestila da je protiv Nizozemca podigla kaznenu prijavu zbog sumnje u protuzakoniti ulazak, kretanje i boravak u Hrvatskoj te zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

U policiji podsjećaju da su nizozemskog državljanina uhitili u subotu nakon što se to jutro, kao vozač kombija njemačkih registracija, nije zaustavio na znak policajca. Umjesto toga, Nizozemac je nakon vožnje poljskim putem zapeo u odvodnom kanalu, a policija je u kombiju naišla na više stranih državljana različite dobi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Spasit ćemo im život" Hrvatska će primiti 20 izbjeglica iz Afganistana: Doznajte kako i po kojim kriterijima

''U kombi vozilu prevozio je više stranih državljana različite dobi, po njihovoj izjavi radi se o državljanina Pakistana, Bangladeša i Afganistana, budući da su navedeni strani državljani bez dokumenata'', ističe policija.

Dodaju da je nekoliko migranata iz kombija ozlijeđeno, a da će se kvalifikacija ozljeda znati po zaprimanju liječničke dokumentacije.

''Prema stranim državljanima koje je osumnjičeni prevozio postupa se sukladno Zakonu o strancima'', dodaju iz policije ne navodeći više detalja o zatečenim stranim državljanima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene