Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEO

Prosvjed u Puli nije prošao bez incidenta: Policija pokušala privesti dvojicu mladića, oni tvrde zbog majice ''HDZ lopovi''

Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 2
Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 2 M. Košta/Glas Istre
Aktualno Galerija Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 1 Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 1 Foto: M. Košta/Glas Istre Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 2 Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 2 Foto: M. Košta/Glas Istre Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 3 Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 3 Foto: M. Košta/Glas Istre +0 Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 4 Galerija 1/4 >>
Subotnji prosvjed pod nazivom ''Pravda za djevojčice'' u Puli je obilježio incident - policija je navodno pokušala privesti dvojicu mladića, koji tvrde da je do toga došlo zato što su na majicama imali natpis ''HDZ lopovi. Lopine!''.

Prosvjed "Pravda za djevojčice'' u Puli nije prošao bez incidenta. Policija je pokušala privesti dvojicu mladića, a oni tvrde da je jedini razlog za to činjenica da su nosili majice s natpisom ''HDZ lopovi. Lopine!''.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Prosvjed francuskih poljoprivrednika Blokada glavnog grada Opsadno stanje oko Pariza, poljoprivrednici blokirali četiri autoceste: Na terenu 15.000 policajaca

Svojim ponašanjem oni nisu isprovocirali reakciju policije, ispričao je jedan od njih za Glas Istre. ''Sjedili su tu na kavi, onda su se digli i pitali kakva nam je to majica. Rekao sam da samo izražavam svoje nezadovoljstvo'', kazao je jedan od mladića. 

Policajce su, u znak podrške mladićima, okružili brojni Puljani i izrazili svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama. Na snimci koju možete pogledati u galeriji čuje se kako jedan od mladića objašnjava okupljenima da je problem s policijom nastao upravo zbog natpisa na majici, a građani na to uzvikuju ''Sramota!''. Mladići su ukazivali i na to da dva od četiri policajca, koliko ih je interveniralo, nemaju istaknutu značku i identifikacijski broj.

Ipak ih nisu priveli

Policajci su navodno dvojac željeli privesti u postaju zbog utvrđivanja identiteta, no na snimci se može vidjeti da je jedan od mladića dao osobnu iskaznicu na uvid, dok je drugi rekao da kod sebe nema taj dokument.

O incidentu smo pitali i istarsku policiju, koja nam je potvrdila da se incident dogodio te da mladići nisu uhićeni, već je obavljena provjera identiteta. Na upit koji je bio razlog za provjeru identiteta, policija odgovara da su službenici mladićima pristupili ''u cilju provjere i utvrđivanja identiteta iz sigurnosnih razloga, odnosno preveniranja eventualnih protupravnih ponašanja".

''Osobe su počele negodovati te je tada pozvana još jedna policijska ophodnja kako bi se izbjegli eventualni incidenti. Dolaskom druge ophodnje utvrđen je identitet osoba, i to na način da je identitet jednog muškarca utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu, dok je provjera identiteta drugog muškarca provedena na temelju iskaza osobe koja je bila s njim u društvu te je time policijsko postupanje završilo'', stoji u odgovoru PU istarske na upit DNEVNIK.hr-a.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene