Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Slavonskog Broda

Policija spriječila novi pokušaj krijumčarenja: Imali su razrađenu taktiku, ali...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Krajac/Cropix
Policijski službenici PU brodsko-posavske spriječili su novi pokušaj krijumčarenja migranata. Ovaj put u glavnoj ulozi bili su državljani Slovenije.

Policijski službenici PU brodsko-posavske ponovno su spriječili krijumčarenje osoba.

U četvrtak ujutro u blizini Slavonskog Broda zaustavljeni su osobni i teretni automobil slovenskih registracijskih oznaka u kojem je bilo 10 stranih državljana.

Pročitajte i ovo Sebastijan kod Zaprešića Policija objavila tko je ubio dva psa dok su bili u šetnji s vlasnicom: "Ispalio je hitce..."

Osobnim automobilom upravljao je 40-godišnji Slovenac, dok je kombijem upravljao 39-godišnjak, također iz Slovenije.

Razrađena taktika

U tovarnom prostoru kombi vozila nalazilo se 10 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak za određeni novčani iznos u tovarni prostor kombija primio 10 stranih državljana koji su pomoću gumenog čamca prešli Savu i nezakonito ušli u Hrvatsku s ciljem da ih muškarac preveze do Slovenije.

Drugi Slovenac (40) bio je u ulozi prethodnice s ciljem da kolegi dojavljuje gdje se nalaze policijske ophodnje kako bi izbjegli policijske kontrole.

Pročitajte i ovo Ilustracija Još mjesec dana Na Adventu u Zagrebu puno zanimljivih noviteta: Zna se i tko će građane zabavljati u novogodišnjoj noći

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a prema stranica će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene