Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još mjesec dana

Na Adventu u Zagrebu puno zanimljivih noviteta: Zna se i tko će građane zabavljati u novogodišnjoj noći

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Neja Markicevic / CROPIX Advent u Zagrebu - 1 Advent u Zagrebu - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Advent u Zagrebu - 2 Advent u Zagrebu - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Advent u Zagrebu - 3 Advent u Zagrebu - 3 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Advent u Zagrebu - 4 Galerija 1/5 >>
Advent počinje za mjesec dana, a iz Grada Zagreba otkrili su što će ove godine biti novo kao i gdje će se premjestiti program s Gornjeg grada. Napokon je otkriven i izvođač koji će građane i goste zabavljati u novogodišnjoj noći!

Detalje ovogodišnjeg Adventagrad Zagreb predstavio je danas u hotelu Sheraton. Tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu u subotu 2. prosinca započet će jedna od najprepoznatljivijih zagrebačkih turističkih manifestacija, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Ljubitelji klizanja i ove će godine moći uživati u radostima na klizalištu na Tomislavcu. Osim na ranije spomenutim lokacijama, građani i turisti će moći uživati i na Svečićevom i Mažuranićevom trgu", rekao je Tomašević.

Velik promjene stižu u novoj sezoni. Svačićev trg bit će otvoren od 9. prosinca, a  Mažuranićev trgu od 15. prosinca. Također će bit otvoren Ledeni grad za najmlađe, a program će biti organizoran i u parku Ribnjak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković S nekoliko ministara Premijer Andrej Plenković na sastanku Otočnog vijeća u Zadru

"Bal na Mažurancu osmislili smo i za naše starije sugrađane gdje ćemo doslovno imati prostor za urbani bal. Istražujući tu lokaciju otkrili smo da je tamo prije 100 godina postojala popularna restauracija Kolo gdje se na platou 20-ih godina nerijetko događao plesnjak, to ćemo sada rekreirati", objasnio je Damjan Geber, osnivač i direktor Kreativnih brigada.

Zbog renovacije velikog broja zgrada više neće biti "kućica" na Gornjem gradu, ali to ne znači da tamo programa neće uopće biti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prava gube 1. siječnja Država ovisnima o tuđoj pomoći oduzima asistente: Roditelji njegovatelji žale se Ustavnom sudu

"U kulturi će Gornji grad biti jak, jači nego ikada", poručilia je Direktorica gradske turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Osim toga, kako se Božićno vrijeme ne bi svelo na konzumerizam, osmišljene su lokacije na kojima neće biti prodajnog asortimana već samo božićne dekoracije.

Tema ovogodišnjeg adventa je kaleidoskop kojom će se objediniti različiti sadržaji i manefistacije.  Osim jingle mingle lokacija, tu su i kulturni događaji. Organizira se 11 festivala i više od 100 koncerata.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene