Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji akcije spašavanja

Žena automobilom sletjela u vodu: Policija je pronašla promrzlu na stablu 300 metara od mjesta nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadnjeg vikenda u studenom na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja žene koja je automobilom sletjela u vodu. Pronađena je 300 metara od mjesta nesreće, promrzla i u panici.

U subotu, 26. studenog malo nakon pet sati ujutro, Postaja granične policije Vrgorac je primila poziv žene velikoj opasnosti. Javila je da je autom sletjela s ceste, auto joj je završilo u vodi i treba hitnu pomoć. Nije znala gdje se nalazi pa je policija počela tražiti prema lokaciji njenog mobitela.

Odmah su na teren, u polje Jezero, upućene dvije policijske ophodnje. Zbog velikih oborina navedeno područje bilo je poplavljeno i pristup otežan, također je u tom trenutku bio i mrak što je uveliko odmagalo lociranju žene koja je trebala pomoć.

"Šefica smjene je stupila u kontakt s ženskom osobom koja je je bila u panici i strahu. Kako bi je umirila i dovela u stanje da može od nje dobiti konkretne informacije, rekla joj kako se na terenu nalaze policijski službenici te da pokušavaju doći do nje te da surađuje s policijskim službenicima koji za njom tragaju na terenu", stoji u policijskom priopćenju.

Pročitajte i ovo Policija spasila migrante Akcija spašavanja Drama na Savi: Prevrnuo se čamac s migrantima, iz nabujale rijeke spasila ih policija: "Ovo nije prvi slučaj..."

Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobivene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su otišli na moguću lokaciju osobe. Policijski službenici su se koristeći svjetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, bljeskalicama na mobitelu, ulazeći u hladnu vodu pokušali locirati osobu. To je naposljetku i uspjelo policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko neretvanske koji su se također uključili u potragu za osobom, a koji su informaciju o lokaciji osobe proslijedili kolegama iz PU splitsko dalmatinske.

Pročitajte i ovo Ludbreški vatrogasci u akciji UPUTILI I VAŽNU PORUKU Beba ostala zaključana u stanu, vatrogasci je spasili munjevitom akcijom: ''Priređen nam je najslađi mogući doček"

Osoba je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalu u vodu.

Kako bi što prije pomogli pothlađenoj osobi, policijski službenici su u blizini pronašli čamac bez vesla. Koristeći se rukama i komadima daske doveslali su do nje, pomogli joj ući u čamac te sa sebe skinuli dijelove uniforme kako bi je utoplili.

Žena je s čamcem prevezena na sigurno te predana djelatnicima hitne pomoći koji su je zbog pothlađenosti prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na dalji pregled.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene