Akcija spašavanja, HGSS
Akcija spašavanja, HGSS Foto: Facebook/HGSS

Strana penjačica pala je s visine od 20 metara i ostala visjeti na užetu u Nacionalnom parku Paklenica u petak poslijepodne.


Naime, u jednom se trenutku uhvatila za penjački komplet i pri tome ga slučajno iskopčala. Sve se dogodilo u kuku ispod vlake u smjeru "Spit Bull".

"Pad je bio dužine oko 20 m. Osoba koja se penjala u smjeru do unesrećene je, vidjevši pad i da je osoba ostala visjeti na užetu te da jauče, odmah pozvala sjedište HGSS-a u Zagrebu koji su je uputili da nazove centar 112", objavili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Spašavatelji su po dojavi krenuli iz Zadra, a dvoje prisutnih spašavatelja u kanjonu odmah su krenuli na mjesto nesreće

"Kako se prema prvoj procjeni radilo o teškim ozljedama na mjesto nesreće se transportiraju mariner nosila, vakuum madrac i ostala medicinska oprema. U pomoć stižu i dva djelatnika Parka od kojih je jedan i član HGSS Stanice Zadar", priopćili su.

HGSS u akciji VIDEO HGSS ima pune ruke posla, objavili i video potrage: "Čak i one akcije koje djeluju bezazleno mogu imati tragične posljedice"

Igor Numanović i Robert Pišonić Detalji dramatičnog spašavanja migranata iz nabujale Save: "Bili su smrznuti, minute su ih dijelile od sigurne smrti"

Nakon što su je postavili na nosila i pripremili sidrišta, spustili su je na prometnicu gdje je brigu o njoj preuzela Hitna medicinska pomoć. Ozlijeđena penjačica prevezena je u zadarsku opću bolnicu.

"U akciji je sudjelovalo 16 članova Stanice Zadar, jedan člana Stanice Split i djelatnici Nacionalnog parka Paklenica. Akcija je završila u 18:20", pojasnili su iz HGSS-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju