Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oštećuju im vozila

Policija se oglasila o hororu u zagrebačkom kvartu, vlasnici automobila se organiziraju: "Uzimamo stvar u svoje ruke!"

Automobili na Srednjacima
Automobili na Srednjacima Foto: Čitatelji
Vlasnici automobila sa zagrebačkih Srednjaka godinama pronalaze automobile zalivene raznim tekućinama. O tome se oglasila i policija. Vlasnici auta poručuju - ako treba, uzet ćemo stvar u svoje ruke.

Vandalizam na zagrebačkim Srednjacima događa se godinama, tvrde vlasnici automobila koji stanuju u tom zagrebačkom kvartu. Čudne stvari događaju se tijekom noći na području Ulice Ladislava Štritofa i Ulice Hrvoja Macanovića, a svjedoka nema.

Građani automobile pronalaze zalivene kemikalijama. Kako navode, na njima je bilo svega, od kole do ulja i kreča.

Dok su jedni uspijevali brzo reagirati i očistiti automobil još dok je tekućina bila svježa, drugi nisu bili te sreće, pa su aute vozili na poliranje limarije.

Razgovarali smo s nekolicinom vlasnika čiji su automobili oštećeni, kažu da sumnjaju na to tko bi mogao biti kriv za vandalizam na njihovim autima.

Oglasila se policija

O toj temi poslali smo upit i zagrebačkoj policiji, iz koje su nam odgovorili da policajci u nadležnoj policijskoj postaji nisu dobili prijavu o tim događanjima.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Splitu - 16 SAČEKUŠA NA SKALICAMA Duge cijevi na ulicama: Policija i dalje traži četvoricu bjegunaca nakon obračuna u Splitu

"Napominjemo kako policijski službenici kroz obavljanje redovnih poslova obilaze navedeno područje te ako vlasnici primijete oštećenja na svojim vozilima prije njihova otklanjana potrebno je obavijestiti o tome policiju kako bi policijski službenici poduzeli potrebne radnje i mjere s ciljem utvrđivanja okolnosti i eventualnog postojanja prekršajne ili kaznene odgovornosti", dodaju u odgovoru u PU zagrebačkoj.

Pokušali uhvatiti počinitelja

Od vlasnika oštećenih automobila doznajemo da su već pokušali uhvatiti osobu ili osobe koje to rade. Bilo ih je koji su dežurali u svojim automobilima ili postavljali kamere, no njihovi napori bili su bezuspješni.

Sumnjaju da se radi o ljudima koji stanuju u ulazu zgrade iz kojeg se vide Horvaćanska i Macanovićeva ulica te da se radi o starijim ljudima koji imaju vremena za promatranje kroz prozore.

Pročitajte i ovo Potraga za napadačima - 4 Traga se za napadačima Objavljena snimka: Kamera snimila trenutak uoči pucnjave u Splitu, policija na mjestu napada pronašla pištolj?

Poručuju da ovaj put neće stati na sumnjama. Nekolicina vlasnika mogla bi uzeti stvar u svoje ruke, no zasad nisu poznati detalji o njihovim eventualnim planovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene