Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apeliraju i liječnici

Policija uputila posebno upozorenje roditeljima: "Stradaju šake, prsti, zatim lice, oči, uši"

Aktualno Galerija Akcija Akcija Foto: DNEVNIK.hr Akcija Akcija Foto: DNEVNIK.hr Akcija Akcija Foto: DNEVNIK.hr Kristijan Suša, voditelj službe temeljne policije Kristijan Suša, voditelj službe temeljne policije Foto: DNEVNIK.hr +2 Velimir Tišma, voditelj službe prevencije PU Zagrebačke Galerija 1/7 >>
Policija već godinama provodi akciju "Mir i dobro" kojom apelira na odgovorno korištenje pirotehničkih sredstava jer posljedice mogu biti ozbiljne.

Već tradicionalno tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana policija provodi akciju "Mir i dobro".

Riječ je o akciji koja apelira na odgovorno korištenje pirotehničkih sredstava, koja mogu uzrokovati ozbiljna stradanja.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme"

Policija posebno apelira na roditelje koji svojim ponašanjem moraju biti uzor djeci. Ove godine zabilježeno je jedno stradavanje od pirotehnike, srećom, s lakšim ozljedama.

"Stradaju šake, prsti, zatim lice, oči, uši, to su one osnovne ozljede koje se vide u našoj službi", rekao je Zoran Barčot iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

"Želim posebno naglasiti da roditelji i zakonski zastupnici koji omoguće uporabu pirotehničkih sredstava djeci mlađoj od 14 godina da su prekršajno odgovorni za to i da je kazna do 390 eura", istaknuo je Kristijan Suša, voditelj službe temeljne policije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevezena u bolnicu Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala i pronašla još jednu

"Ono što je važno napomenuti i naš savjet je da svakako da roditelji upozore djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva koja zateknu na javnim mjestima i na taj način da spriječimo ozlijede", dodao je Velimir Tišma, voditelj službe prevencije PU Zagrebačke. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene