Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija pretražila kuću koju koristi u selu Bilišane

Ekskluzivno: Drugi je vozač u Srbiji osuđivan zbog silovanja i pokušaja silovanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je blokirala selo Bilišane pokraj Obrovca, a uskoro se očekuje velika potraga za nestalom Antonijom Bilić na tom području.

Kako neslužbeno doznajemo, drugi je vozač kamiona, za kojim traga policija, osuđivan zbog silovanja izvan područja Hrvatske, u Srbiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne silujem djevojke' Paravinja se cinično smješkao na spomen Antonije Bilić Slika nije dostupna Brojne teorije Policija ne želi isključiti nijednu mogućnost u potrazi za Antonijom

Neslužbeno doznajemo da se radi o dva kaznena djela na području Srbije, pokušaju silovanja i silovanju, koja je počinio devedesetih godina za što je osuđen na četiri i pol godine zatvora. Nova je to informacija, koja se pojavila nakon što je policija pretražila kuću kojom se koristi drugi vozač u Bilišanama na obrovačkom području. Policijski službenici u potrazi za nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilić jučer su pretražili dvije kuće na obrovačkom području. Potvrdila je to i glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor. Prema neslužbenim informacijama, jedna od njih je kuća u kojoj stanuje navodno 43-godišnji drugi vozač, kojemu već danima nema traga.

No, glasnogovornica nije željela reći čije su kuće pretražene, kao niti jesu li u njima pronađeni ikakvi dokazi koji bi mogli posvjedočiti o Antonijinom nestanku. 'Kuće su pretražene, jer su podaci koje je policija prikupila upozoravali kako bi se u njima mogli pronaći dokazi u svezi nestale Antonije', rekla je. Ponovno je pokrenuta potraga i oko Čikolskog mosta.

Očevid i forenzička pretraga sumnjivog kamiona još traje. Iz policijskih izvora doznajemo da postoji sve više indicija da je to traženi kamion. Čini se da je forenzička analiza dovela do određenih zaključaka, jer je policija oduzela kamion i prebacila ga u gospićku policiju. Iz kamiona će biti izuzeti tragovi koje su pronašli forenzičari, a njihovo vještačenje će tek uslijediti. 'Dok vještačenje ne bude gotovo, policija neće moći sa sigurnošću reći hoće li se ti tragovi koristiti u istrazi', rekla je Kosor.

Neslužbeno doznajemo da je u vrijeme nestanka Antonije kamionom upravljao drugi vozač iste tvrtke koji se već nekoliko dana ne javlja niti gazdi. Kako prvi doznajemo, vlasnik tvrtke je, navodno, još prije nekoliko dana policiji prijavio da spomenuti vozač ne odgovara na pozive. Policiji je, doznajemo neslužbeno, identitet vozača poznat. Obitelj mu živi u Pazovi u Srbiji. Prema nekim informacijama, policija je čak putem mobitela stupila u kontakt s njim, no potvrde te informacije nema. Još uvijek ga ne smatraju bjeguncem.

Kako smo prvi javili, policija je prekjučer na izlazu Sv. Rok zaustavila kamion plave boje sa sivo-smeđom ceradom koji se dovodi u vezu s nestankom Antonije Bilić. Rano jutros došla je posebna forenzička ekipa iz Zagreba koja radi mikropretragu kamiona. Forenzičari su prvo fotografirali kamion koji se cijelu noć nalazio na izlazu Sv. Rok gdje ga je osiguravala policija.

Kako neslužbeno doznajemo, među svjedocima koj prisustvuju očevidu nalazi se i vozač kamiona. Kako doznajemo, vozač ne odgovara opisu fotorobota i riječ je o 62-godišnjem muškarcu, no naglasak istrage nije na vozaču već na kamionu jer su se vozači mogli izmjenjivati.

Neslužbeno doznajemo da vozač ima čvrst alibi te je s njega skinuta sumnja ali nakon početka forenzičke pretrage ima sve viđe indicija da je to kamion u koji je ušla Antonia! Od dobro obaviještenih policijskih izvora saznajemo kako postoji sve više indicija da je to traženi kamion. Forenzičari su izuzeli briseve s rukohvata iz kabine, suvozačevog sjedala te sa kreveta koji se nalazi u kabini. Očekuje se da će rezultati analize biti poznati za nekoliko sati.

Vjeruje se da je Antonia ušla u kamion kojim je upravljao muškarac crne zalizane kose. Nakon toga više nije viđena. Policija je još 13. lipnja objavila fotorobot vozača kamiona koji je nastao, kako su rekli, na osnovu saznanja i zapažanja građana. Podatak o ulasku Antonije u kamion kojim je upravljao opisani muškarac dao je Antonijin susjed.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko prekjučer je bio u Šibeniku kako bi se detaljnije upoznao s tijekom potrage. Rekao je da za Antonijom traga 1.200 policajaca koji 'češljaju teren' na području Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije. U potragu su uključeni i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te članovi lovačkih društava, no, istaknuo je ministar Karamarko, još nema novih dokaza koji bi mogli upućivati na to što se dogodilo s nestalom djevojkom te da još nemaju registraciju kamiona u koji je ušla Antonija Bilić 7. lipnja oko 8.30 ujutro na mostu preko Čikole, nakon čega joj se izgubio svaki trag.

Traga se i za svjedokom, muškarcem u dobi od 60-ak godina koji je kobnog jutra također stopirao nedaleko od nestale djevojke. Policija ga poziva da se javi i pomogne u potrazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene