Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznili nekoliko autoprijevoznika

Policija kontrolirala vozače autobusa i naplatila paprene kazne: Pogledajte što su sve otkrili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici tijekom vikenda su kod graničnog prijelaza Macelj proveli preventivno-represivnu akciju nadzora autobusa, odnosno vozača autobusa, kako bi osigurali sigurno prometovanje.

S početkom turističke sezone područjem Republike Hrvatske tranzitira veći broj autobusa. Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici tijekom vikenda su na ulasku u Republiku Hrvatsku kod graničnog prijelaza Macelj proveli preventivno-represivnu akciju nadzora autobusa, odnosno vozača autobusa.


Tijekom pojačanog nadzora autobusnog prometa policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), utvrdili su prekršaje vozača u slučaju dva kosovska prijevoznika te po jednog austrijskog i turskog prijevoznika.

Kod kosovskog prijevoznika utvrđeni su i sankcionirani prekršaji manipulacije tahografa, listića ili kartice vozača koja rezultira krivotvorenjem podataka ili spisa. Izdao je potvrdu da nije radio, dok je kod sebe posjedovao listić koji dokazuje da je u to vrijeme upravljao autobusom. Vozaču je naplaćena novčana kazna u iznosu od 11.200 kuna.

Pročitajte i ovo Akcija Sigurna plovidba 2022 - 4 INSPEKCIJSKI NADZOR Lučka kapetanija u akciji: Ispisali gomilu kazni, pogledajte koji su načešći prekršaji na moru

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radili i noću VIDEO Od rada na crno do pripreme hrane u prljavim kuhinjama: 40 inspektora češljalo ugostitelje na Pagu, otkrilo niz nepravilnosti

Vozač austrijskog prijevoznika u više navrata nije koristio tjedno razdoblje odmora. Vozaču je naplaćena kazna od 5200 kuna. Vozači turskog prijevoznika imali su nedovoljno dnevno razdoblje odmora u slučaju višečlane posade. Vozačima su naplaćene novčane kazne od 12.800 kuna.


Kod vozača još jednog kosovskog prijevoznika utvrđeni su prekršaji u vidu manipulacije tahografa, listića ili kartice vozača. Vozačima je izrečena kazna od ukupno 22.400 kuna.

Također, naredbama o određivanju mjere opreza oba vozača isključena su iz prometa na prisilan dnevni odmor od 11 sati.


S obzirom na to da su se u Republici Hrvatskoj događale prometne nesreće u kojima su sudjelovali autobusi te su posljedice bile smrtna stradavanja, pa i više osoba u jednoj prometnoj nesreći, policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene