U partijanersku meku stigli su i inspektori državnog inspektorata. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić na Zrću je provjerio koliko nadzora je obavljeno i što je utvrđeno.

Galerija Inspekcija na Zrću - 3 Inspekcija na Zrću - 2 Inspekcija na Zrću - 1 +1 Željko Prenđa

Više od 40 inspektora obavilo je više od 127 inspekcijskih nadzora. Kontroliralo se od turističkih taksi, sanitarnih ispravnosti, a poseban naglasak je bio na poslovanju ugostiteljskih objekata. U 65 slučajeva utvrđene su nepravilnosti. Bilo je slučajeva nehigijenskih uvjeta u pripremi hrane. Bilo je i onih koji nisu prijavljivali radnike, a inspektori zaštite okoliša utvrdili su i da je bilo nepropisnog zbrinjavanja otpada, javio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je razgovarao sa Željkom Prenđom, načelnikom policije u Novalji i pitao ga što će biti u fokusu policiji.

"U fokusu policije bit će droga, bit će javni red i mir, opća sigurnost i sigurnost cestovnog prometa", kazao je Prenđa.

Na pitanje ima li droge u Novalji, načelnik odgovara: "Droge ima kao i u svakom središtu gdje su mladi partijaneri, pogotovo zato što je ovo posebna destinacija u Hrvatskoj, ali šire. Tako da s mladim partijanerima dolazi i nešto poput droge i alkohola".

Marija Vučković Ministrica poljoprivrede: "Dosad je uginulo više od 100 životinja. Nove brojke znat ćemo oko ponoći"

Mikić je pitao o "turističkim dilerima", koji su bili aktivni prošlih godina pa ga je zanimalo je li se taj trend nastavio.

"Svake godine s turizmom dolazi turistički kriminalitet, tako i ove godine", rekao je načelnik i dodao kako su imali nekoliko uhićenja koje su procesuirali i priveli. Kaže da uvijek imaju ista opravdanja: "nije to njihovo, našli su i slično".

"Večeras očekujemo više tisuća partijanera. Od prošlog festivala su još gosti ostali, doći će novi, tako da će se skupiti jedni i drugi", rekao je Prenđa koji kaže kako trebaju i ispomoć iz drugih policijskih uprava kako bi riješili sav posao koji ih čeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju