Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Partijanerska meka

Šef policije u Novalji o drogi na Zrću: "S turizmom dolazi i turistički kriminalitet"

Aktualno Galerija Inspekcija na Zrću - 3 Inspekcija na Zrću - 3 Foto: DNEVNIK.hr Inspekcija na Zrću - 2 Inspekcija na Zrću - 2 Foto: DNEVNIK.hr Inspekcija na Zrću - 1 Inspekcija na Zrću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Željko Prenđa Željko Prenđa Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić Galerija 1/5 >>
U partijanersku meku stigli su i inspektori državnog inspektorata. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić na Zrću je provjerio koliko nadzora je obavljeno i što je utvrđeno.

Više od 40 inspektora obavilo je više od 127 inspekcijskih nadzora. Kontroliralo se od turističkih taksi, sanitarnih ispravnosti, a poseban naglasak je bio na poslovanju ugostiteljskih objekata. U 65 slučajeva utvrđene su nepravilnosti. Bilo je slučajeva nehigijenskih uvjeta u pripremi hrane. Bilo je i onih koji nisu prijavljivali radnike, a inspektori zaštite okoliša utvrdili su i da je bilo nepropisnog zbrinjavanja otpada, javio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je razgovarao sa Željkom Prenđom, načelnikom policije u Novalji i pitao ga što će biti u fokusu policiji.

"U fokusu policije bit će droga, bit će javni red i mir, opća sigurnost i sigurnost cestovnog prometa", kazao je Prenđa.

Na pitanje ima li droge u Novalji, načelnik odgovara: "Droge ima kao i u svakom središtu gdje su mladi partijaneri, pogotovo zato što je ovo posebna destinacija u Hrvatskoj, ali šire. Tako da s mladim partijanerima dolazi i nešto poput droge i alkohola".

Pročitajte i ovo Marija Vučković Antraks u Lonjskom polju Ministrica poljoprivrede: "Dosad je uginulo više od 100 životinja. Nove brojke znat ćemo oko ponoći"

Mikić je pitao o "turističkim dilerima", koji su bili aktivni prošlih godina pa ga je zanimalo je li se taj trend nastavio.

"Svake godine s turizmom dolazi turistički kriminalitet, tako i ove godine", rekao je načelnik i dodao kako su imali nekoliko uhićenja koje su procesuirali i priveli. Kaže da uvijek imaju ista opravdanja: "nije to njihovo, našli su i slično".

"Večeras očekujemo više tisuća partijanera. Od prošlog festivala su još gosti ostali, doći će novi, tako da će se skupiti jedni i drugi", rekao je Prenđa koji kaže kako trebaju i ispomoć iz drugih policijskih uprava kako bi riješili sav posao koji ih čeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene