Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI BLAGDANA

Kradljivci vrebaju na grobljima: Policija upozorava na opasne situacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija upozorava građane da paze na svoje osobne stvari tijekom obilaska groblja na blagdan Svih Svetih.

U subotu u Vrbici, nedaleko od mjesnog groblja, nepoznati počinitelj je iz parkiranog automobila ukrao je novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnom karticom, a krađu je prijavila 55-godišnja žena. Počinjena joj je materijalna šteta u iznosu od oko 1800 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Prepoznajete li osobu s fotografije? Pogledajte Prepoznajete li osobu s fotografije? Policija traži ovog muškarca od prosinca prošle godine

Policija traga za nepoznatim počiniteljem i apelira na građane da paze na svoje osobne stvari tijekom obilaska groblja.

Apel je uputila i zagrebačka policija, koja je imala posla na Mirogoju. Naime, u subotu su oko 14.25 sati na prostoru groblja Mirogoj dvije zasad nepoznate počiniteljice iskoristile nepažnju 71-godišnjakinje i ukrale joj novčanik. Policajci koji su se nalazili u blizini uočili su i uhitili dvije ženske osobe koje bi mogle raspolagati s saznanjima o počinjenom djelu, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Obvezno zaključavajte automobile

Vlasnicima automobila policija savjetuje da torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu jer su tako ostavljeni predmeti dobar mamac.

Zlatnom nakitu, novcu, foto i video opremi, prijenosnim računalima i torbicama nije mjesto u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila. Dokumente vozila nije pametno ostavljati u vozilu, a ptrljagu u automobile treba stavljati neposredno prije putovanja.

Kada ga ostavljate, vozilo obavezno zaključajte, čak i ako ga napuštate samo na kratko vrijeme. Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, kao i poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika. Ključeve u vozilu ne ostavljajte bez nadzora, a ako je ugrađen u vozilo uključite alarmni uređaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene