Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upozorava

Budite oprezni, mnoge su pokušali prevariti! Ne nasjedajte na "Svevideće oko"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je upozorila na pokušaje prijevare putem e-maila.

Policija je u četvrtak upozorila građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare putem e-maila nakon što je u jednom danu zaprimila više dojava zabrinutih građana od kojih su nepoznate osobe tražile novac u zamjenu za brisanje navodno "kontraverznih videozapisa za odrasle".

Policija je navela da se radi o "phishing" kampanji, u kojoj u zamjenu za "brisanje" poruka i videozapisa, nepoznata osoba od žrtava traži uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

Pročitajte i ovo Božićnice Ho! Ho! Ho! I nije neka sreća! Državne firme pitali smo kolike će božićnice dobiti zaposleni, evo koje su cifre

Građanima koji su zaprimili mail tog sadržaja, policija poručuje da ne nasjedaju na pokušaj prijevare, te da obrišu poruku i ni u kojem slučaju ne uplaćuju novac pošiljatelju.

Nepoznati pošiljatelj, koji se predstavlja kao haker, "Veliki Brat" ili "Svevideće oko" navodi u mailu da je došao u posjed vrlo kontroverznih videozapisa za odrasle koje će objaviti i neće ih biti moguće ukloniti s interneta.

Policija ističe da, ako je netko ipak uplatio novac, odmah to prijavi. Građanima također savjetuju da nikome ne daju korisničke podatke i lozinke te da ih, ako su to već učinili promijene.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene