Splitska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka, a mediji su objavili da se radi o predsjedniku Gradskog vijeća Juri Šundovu, kojega sumnjiči da je lažnom dokumentacijom osigurao prava ratnog vojnog invalida Domovinskog rata i, u razdoblju od 2006. do 2017., stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101 tisuću kuna.

Galerija


Policija je objavila u ponedjeljak da su djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i osumnjičili ga da je u postupku pred nadležnim uredom koristio neistinitu liječničku dokumentaciju i pečat u svrhu ostvarivanja prava iz Domovinskog rata.

Vezani članci Policija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Mladić zaradio kaznu od rekordnih 18.000 kuna: Bez prometne i položenog vozačkog ispita vozio neosiguran auto Kamera granične policije (Foto: Dnevnik.hr) Policija svim sredstvima čuva našu granicu: Pomaže im oprema vrijedna milijardu kuna, ali ključ uspjeha leži drugdje

Neistinitim medicinskim nalazima i dokumentacijom ishodovao je rješenje o priznanju statusa HRVI i pravo na invalidninu ta na porezne olakšice. Temeljem toga je od 2006. do 2017. godine stekao protupravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 101 tisuću kuna, navodi se u priopćenju policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevare protiv njega je podnesena kaznena prijava. Policijsko priopćenje objavljeno je na internetskoj stranici splitsko-dalmatinske Policijske uprave, a Index.hr je objavio da je riječ o predsjedniku splitskog Gradskog vijeća i zamjeniku predsjednika Hrvatske građanske stranke Željka Keruma. Prenose i da je Šundov, upitan za prijavu, rekao: "Nemam komentara. Znate iz koje kužine to dolazi. Ni riječi neću kazati". (Hina)