Spašavanje ribolovca (Screenshot:Twitter/MUP)
Spašavanje ribolovca (Screenshot:Twitter/MUP)

Pulska je pomorska policija u ponedjeljak oko 15:15 u umaškom akvatoriju, unatoč jakom vjetru i lošim meteorološkim uvjetima na moru, spasila 86-godišnjeg rekreacijskog ribolovca. MUP je u utorak objavio snimku spašavanja.


Operativno-komunikacijski centar policije u 14:55 dobio je dojavu o pozivu u pomoć muškarca koji se s barkom nalazio na 1,2 nautičke milje od obale Umaga.

Vezani članci Opća bolnica u Puli Pijan prijetio smrću medicinskim sestrama u pulskoj bolnici i silom htio posjetiti člana obitelji Spašavanje migranata u Egejskom moru - 3 Hrvatski policajci spasili 36 migranata iz gumenjaka u Egejskom moru

Nakon što je područje Umaga iznenada zahvatilo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom, 86-godišnji reakreacijski ribolovac, kojemu je na 4,5-metarskoj barci otkazao motor, zbog valova i jakog vjetra bio je nemoćan i u životnoj opasnosti.

"Budući da je prijetila opasnost da valovi odnesu barku na otvoreno more i potope je, dvočlana posada policijskog plovila Pomorske policije Pula, zapovjednik Vedran Mijić i upravitelj stroja Dragan Medica, nisu dvojili ni sekunde te su se odmah uputili prema unesrećenom", priopćeno je iz Policijske uprave istarske.

U svega dvadesetak minuta doplovili su do barke, uspjeli je privezati za policijsko plovilo te 86-godišnjeg ribolovca zajedno s barkom doteglili u sigurnost umaške luke. Zahvaljujući brzoj intervenciji policije muškarac nije ozlijeđen.

Odbijenica Grada Supetra Počasnom bleiburškom vodu pravi je hit na društvenim mrežama

Uzdasi i plač tijekom ekshumacije posmrtnih ostataka Davida Dragičevića: "Ovdje ni mrtvi nemaju mira"