Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija moli građane da se ne parkiraju u zonama trase kretanja i objekata posjeta te ih poziva da, dok bude prolazila štićena kolona sa Svetim Ocem, na trasi kretanja i mjestima posjeta zatvore prozore i ne borave na balkonima.


Policija će točna područja zabrane prometa objaviti u medijima te na svojim internetskim stranicama. Građani se pozivaju da obrate pozornost na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih zgrada uz trasu kretanja ili objekte boravka Svetog Oca. Ako uoče takve osobe, kao i sumnjive predmete ostavljene bez nadzora, policija moli građane da to odmah jave najbližem policijskom službeniku ili da nazovu 192.

Vezani članci Papa Franjo (Foto: AFP) Papa priznao postojanje korupcijskog skandala u Vatikanu: "Učinjene su stvari koje nisu bile čiste" Švedska aktivistica Greta Thunberg kod pape Franje (Foto: AFP) Planetarno popularna sredjoškolka aktivistica kod Pape: "Hvala vam što se zauzimate za prirodu i govorite istinu"

>> SPC negoduje zbog papinog posjeta Stepinčevu grobu

U objektima uz trasu kretanja ili boravka Svetog Oca policijski će službenici obavljati pojačan nadzor osoba koje ulaze u objekt, posebice osoba koje tamo ne stanuju, a oko tih objekata bit će više policijskih službenika te se građani mogu obratiti njima za pomoć ili obavijesti.

Zbog značaja posjeta Svetog Oca Zagrebu i Hrvatskoj PU moli građane za razumijevanje i suradnju s policijskim službenicima. (Hina)