Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONOVNO NA TERENU

Trojica policajaca koji su snimljeni kako tuku migrante vraćeni na posao

Policajac tuče migrante - 2
Policajac tuče migrante - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Interventni policajci protiv koji se vodio disciplinski postupak nakon što su snimljeni kako tuku migrante na području Cetingrada, vraćeni su na posao.

Pripadnici Interventne policije koji su snimljeni kako palicama tuku migrante na području Karlovačke županije te ih "odvraćaju" prema Bosni i Hercegovini, vraćeni su na posao nakon provedenog disciplinskog postupka.

Informaciju prema kojoj im je na Prvostupanjskom disciplinskom sudu u Osijeku u disciplinskom postupku bila izrečena uvjetna kazna prestanka državne službe u prosincu je objavila Nova TV. Bili su suspendirani na tri mjeseca.

Sada je njihov povratak na posao potvrdio MUP za Jutarnji list.

Nakon proteka žalbenog roka rješenja su postala izvršna 5. siječnja ove godine, pa su trojica policajaca vraćena na posao.

Karlovačko tužiteljstvo vodi istragu vezanu za kazneni progon trojice policajaca, no odluka još nije donesena, čekaju se dodatni podaci iz Ravnateljstva policije.

Nakon što je snimka objavljena u medijima, iz policije su se ogradili te pojasnili da su trojica policajaca radila na svoju ruku.

"To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika", izjavio je tada ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Dodao je i kako će se o svemu oglasiti Ravnateljstvo policije kad utvrdi više detalja.

Ministar je istaknuo da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

Pročitajte i ovo Policajac tuče migrante - 1 IMAJU PRAVO ŽALBE Dnevnik Nove TV doznaje: Kažnjena trojica interventnih policajaca koji su tukli migrante

Pročitajte i ovo Davor Božinović OGLASIO SE MUP Hrvatskoj stigla nova žestoka pljuska: Odbor Vijeća Europe optužio RH za teška zlostavljanja migranata

"Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji", rekao je Božinović.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene