Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potvrdio ministar

VIDEO Božinović o premlaćivanju migranata: "Utvrdili smo da se radi o policajcima, to je sigurno individualni prekršaj"

Davor Božinović u Bruxellesu se oglasio oko zlostavljanja migranata na granici u Hrvatskoj nakon što su objavljene snimke na kojima se vide muškarci s fantomkama na glavi kako tjeraju migrante iz Hrvatske udarajući ih palicama.

"Ne samo Vlada nego glavni ravnatelj je čim je vidio dio tih snimaka poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Utvrdili su da se radi o policijskim službenicima", rekao je Božinović.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Migranti - 3 Sudjedi pojačali kontrolu Slovenija pozvala Hrvatsku da zaštiti granicu! Porast broja ilegalnih prelazaka kod Brežica, oporba želi vojsku na granici

"To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika", rekao je i dodao kako će se o svemu oglasiti Ravnateljstvo policije kad utvrdi više detalja.

Ministar je istaknuo da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

"Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji", tvrdi Božinović.

Ističe da se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači ovlasti. "Ako se to dogodi i ovdje, onda će uslijediti sankcije", rekao je.

Govoreći o ilegalnim migracijama, Božinović je naveo da se niti jedna država članica EU ne može sama nositi s tim.

"Takvi događaji kao što je eksplozija u džamiji će sigurno jedan dio ljudi potaknuti da napuste Afganistan", istaknuo je.

Božinović se osvrnuo na spornu snimku te je naveo da će se primjenjivati svi propisi koji postoje u sustavu.

"Naša tijela će provesti sve što treba, to uključuje i iskaze policijskih službenika i vidjet ćemo što će oni kazati", poručio je ministar.

Podsjetimo, Europska komisija je u četvrtak izrazila zabrinutost zbog izvješća o nasilnim vraćanjima migranata na vanjskim granicama u Grčkoj i Hrvatskoj, ističući da je to nezakonito i da se mora provesti istraga. Objavljene su i snimke na kojima se vide muškarci s fantomkama na glavi kako tjeraju migrante iz Hrvatske preko rukavca rijeke Korane, udarajući ih palicama kakve imaju pripadnici interventne policije, a neki nose i podjakne nalik na dio uniforme te postrojbe.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene