Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz pogrešaka policije

Svi bruje o snimci s nadzornih kamera, sportski novinar Dnevnika Nove TV: "Oni su praktički zakazali i s očevidom"

Aktualno Galerija Nova snimka napada grčkog navijača - 1 Nova snimka napada grčkog navijača - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Nova snimka napada grčkog navijača - 2 Nova snimka napada grčkog navijača - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Nova snimka napada grčkog navijača - 3 Nova snimka napada grčkog navijača - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Priopćenje odvjetnika obitelji ubijenog navijača Galerija 1/4 >>
Ne prestaju reakcije na snimku s nadzornih kamera nereda u Grčkoj, u kojima je ubijen navijač AEK-a, a koja se proširila i hrvatskim i grčkim medijima. Snimka je navodno dio spisa, a za Dnevnik Nove TV komentirao ju je i odvjetnik uhićenih Bad Blue Boysa te otkrio - hoće li baciti novo svjetlo na cijeli slučaj. O svemu je govorio i premijer Andrej Plenković koji se u Ateni sastao sa svojim grčkim kolegom.

Na snimci o kojoj bruje i hrvatski i grčki mediji i koja je dio sudskog spisa, vidi se navodno trenutak u kojem je muškarac u crvenoj majici – AEK-ov navijač - potegnuo nečim prema ubijenom Michalisu. Dva tjedna od ubojstva grčki mediji počinju postavljati pitanje je li Michalisa ubio grčki navijač na što ekspresno reagiraju odvjetnici Michalisovih roditelja.

"Budući da ova verzija ne odgovara stvarnosti, izjavljujemo da ćemo se svim pravnim sredstvima boriti protiv svakoga tko pokušava oprati odgovornost s policije i sa, za svako društvo opasnih, nacističkih huligana iz Hrvatske, kao i njihovih pomagača u Grčkoj", priopćio je odvjetnika Michalisove obitelji.

Pročitajte i ovo Goran Bregović Repovi proruskih stavova Bregoviću zabranili ulaz u Moldaviju, a on već sletio u zračnu luku: ''Jako sam razočaran''

Da je upravo ova snimka krunski dokaz koji otklanja sumnju s Bad Blue Boysa potvrdio je neslužbeno i dio grčkih odvjetnika. No onaj koji brani 96 Hrvata i dalje je oprezan.

"Vidjet ćemo, neću to komentirati. Mislim da svi sa snimke, koliko sam ja vidio, je da nitko s naše strane, a duga je snimka, nitko s naše strane ne može biti uočen s nožem", rekao je odvjetnik Athanasios Kaimenakis.

Najnoviju snimku vidio je i hrvatski premijer, koji je danas stigao u Grčku.

"Je li došlo do te smrtne posljedice zbog napada nekog od drugih osoba, što očito je, tko su te druge osobe, to u ovom trenutku ja iz moje pozicije ne mogu nikako odgovoriti, ali čitam sve što je u medijima, kao i vi", izjavio je premijer Andrej Plenković.

Ono oko čega se slaže i Michalisova obitelj i odvjetnici je da je grčka policija potpuno podbacila, čemu je svjedočio i sportski novinar Dnevnika Nove TV Marko Šepat. On i snimatelj Ivan Obertlik našli su se na mjestu na kojem je Michalis iskrvario samo 44 minute nakon dolaska hitne pomoći. Policije nije bilo, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Pročitajte i ovo Lucija Celić PRIOPĆENJE POLICIJE Policija treba pomoć: Nestala je Lucija Celić, jeste li ju vidjeli?

"Osim što su propustili te neke sigurnosno operativne informacije koje su dobili na vrijeme od hrvatske i crnogorske policije, oni su praktički zakazali i s očevidom, jer naravno jasno mi je da očevid ne može početi sat vremena nakon, ali je nejasno da taj dio gdje se Michalis sakrio i gdje je hitna došla po njega, da taj dio nije čuvao barem jedan policajac i da ta gospođa koja tamo radi ispirala tu krv", objasnio je Šepat.

Gospođa se vidi i na Markovoj snimci mobitelom, ali i na snimkama nadzornih kamera, kako čisti pred kioskom odnosno mjestom zločina netom nakon što je hitna otišla. Policiji je, tvrde očevici, trebalo barem 12 sati da na tom istom mjestu počne izuzimati dokaze. DNK analiza koja bi trebala dati mnoge odgovore o Michalisovim zadnjim trenucima još nije gotova.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene