Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veće šanse za lov na pučini

Pojačanje ribarskih inspektora- četiri milijuna kuna vrijedna Srdela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribarski inspektori danas su u Splitu dobili novoizgrađeni brod Srdelu, četvrti i najveći u floti Hrvatske ribarske inspekcije.

Dug je 13 i pol metara, vrijedan gotovo četiri milijuna kuna, a izgrađen je na Rabu. Neće baš zaustaviti talijanske ribarice, ali oni raniji, manji brodovi imali su još manje šanse izaći u lov daleko na pučinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novigrada Pronađena brodica nestalih ribara, njih i dalje traže: "I dalje se nadamo da ćemo ih pronaći" Potraga za nestalim ribarima, ilustracija - 4 stigli ronioci Potraga za nestalim ribarima: Pronađeno je nešto na 27 metara dubine

>> Prosvjed ribara u Puli: 'Oduzeli su nam more'

Inspektori za sada mogu kazniti domaće ribare u prekršaju. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ribarstva sastali su se u Splitu prije primopredaje broda i s nezadovoljnim ribarima. Dogovoreno je pronalaženje rješenja za ribolovne alate do 15. svibnja. Ribari nezadovoljni, a inspektori sve opremljeniji

'Evo ima i vitlo za mreže, ovaj brod će biti dobar za izlazak na pučinu, znamo da imamo i Palagružu i Jabuku. Planirana su još tri broda za svaku obalnu županiju po jedan', rekao je državni tajnik z aribarstvo Tonči Božanić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene