Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemiravanje životinje

Kazna za ovo iživljavanje: 80 tisuća kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet iz Velog Lošinja upozorio je na uznemiravanje sredozemne medvjedice, najugroženijeg morskog sisavca u Europi.

Na snimci i fotografijama Instituta jasno se vidi kako skupina od četiri muškarca na plaži okružuje sredozemnu medvjedicu te joj prilazi na svega metar. Prskaju je morem nakon čega životinja, koja je očigledno izuzetno povjerljiva prema ljudima, bježi s obale.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

>> VIDEO: Snimili sredozemnu medvjedicu kod Cresa

Na snimci se vidi kako u moru uz plažu još ljudi promatra životinju, pokušavaju je pratiti plivajući i slično. Prema informacijama koje se mogu čuti i pročitati uz snimku radi se o brodu s njemačkim turistima, a u maltretiranju životinje sudjeluje i posada.

'Ovo je ekstremni primjer negativnog i protuzakonitog ponašanja u blizini ove izuzetno ugrožene životinje. Stoga, iako u svojim priopćenjima uvijek promoviramo znanje i razumijevanje (a ne kazne i zakonske postupke) kad se radi o ponašanju prema ugroženim životinjama, zadovoljni smo jer su o ovom slučaju obaviješteni Državni zavod za zaštitu prirode i Inspekcija zaštite prirode. U ovom primjeru smatramo kako je opravdano naglasiti kako je za ovakvo uznemiravanje sredozemne medvjedice u Hrvatskoj zapriječena kazna do 80.000 kuna', poručuju iz Plavog svijeta na svojoj stranici na Facebooku.

'Stoga, još jednom vas molimo da u slučaju da opazite sredozemnu medvjedicu ne prilazite plaži ili spilji u kojoj se nalazi, ne samo zbog toga što je to protuzakonito, već i stoga što ova životinja treba mjesta na kojima se može u miru odmoriti. Također, ako je opazite na moru, ne slijedite je plovilima', dodaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene