Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo Babića sumnjiči da je smetnje vida koje je imao od djetinjstva lažno prikazao kao povrede zadobivene u ratu.


Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića kojega tereti za ratno profiterstvo.

VIDEO 'Ja nisam lažni invalid Domovinskog rata'

Vezani članci Zgrada USKOK-a (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Zločinačka mreža rumunjskih prevaranata u Hrvatskoj: Prali novac pomoću lažnih dokumenata Kupnja Bandićevih stanova (Foto: Provjereno) Muljaže su stvarne: Reporterka Provjerenog praktički dogovorila kupnju stana na isti način kao i Bandićevi prijatelji, a onda se predstavila...

Sumnjiči ga se da je smetnje vida, koje je navodno imao od djetinjstva, lažno prikazao kao povrede zadobivene u ratu i na taj se način okoristio za gotovo 768.000 kuna.

Tužiteljstvo ističe da su Babiću sve do kraja ožujka ove godine priznavana razna imovinska prava koja proizlaze iz statusa ratnog vojnog invalida, kao i da su mu na svakoj plaći obračunavali manje iznose poreza i prireza. Šef liječničkog sindikata, koji je krajem prošle godine pokrenuo štrajk liječnika, od početka tvrdi da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook