Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Slavonskoj aveniji je i dalje prometna gužva. Promet teče otežano, a radovi na sanaciji rupe su u tijeku, pa je rupa trenutno skoro pa do vrha zartpananovim materijalom. No to je samo privremeno rješenje, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obećao je da će na sanaciji rupe raditi tri smjene, dakle čitav dan i noć.

Vezani članci Prosvjed u Zagrebu pod nazivom Krik za slobodu - 1 Šetali bez maski i razmaka: Tisuće u Zagrebu prosvjedovale protiv mjera, stožera i cijepljenja Nesreća u Zagrebu Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu, jedna osoba je ozlijeđena

Krajinović je o sanaciji rupe na Slavonskoj razgovarala s prometnim stručnjakom, profesorom Ivanom Dadićem.

Objasnite nam, zašto se zatrpava rupa, sigurno nije sve gotovo?

Vjerojatno nije gotovo, kao što ste rekli. Vjerojatno će trebati napraviti projekt sanacije ovog područja. Sad se hitno, brzo i mislim, dovoljno kvalitetno radi na zatrpavanju ove rupe da se promet može uspostaviti, makar ne u cjelini, već tijekom sutrašnjeg dana. Radovi koji će se izvoditi naknadno vjerojatno će tražiti posebnu regulaciju malo dužeg trajanja, ali zasad je sve u redu.

Kolika je bojazan od novih odrona?

Oko nas ima ispucanog asfalta. Kolika su napuknuća u odnosu na ranije projektirano stanje, to je teško utvrditi bez dodatnog mjerenja, ali očito je došlo do dodatnog slijeganja ovdje. koliko i na koji način, to će se utvrditi snimanjem kanalizacije i podzemnih tokova voda, koliko je to moguće i koliko to dozvoljavaju prilike. Nakon toga će se pristupiti projektiranju pa onda i sanaciji.

Što je uzrok svemu, iz Vašeg iskustva?

Teško je ovdje imati iskustva. Geolozi se ovim bave, ali ovdje su vjerojatno nadirale podzemne i druge, kanalizacijske vode i iz vodovoda, tako da su napravile kaverne i u njih se srušio ovaj materijal.

Što je s kvalitetom prijašnjih radova?

Kvaliteta tih radova je, po ovom što se vidi bila izvanredna. Vjerojatno bi se to i ranije dogodilo da kvaliteta nije bila toliko dobra. po ovim pukotinama sa strane, očito je da je ranije došlo do slijeganja cijelog područja i nadam se da će se to sanirati. No to je nemoguće predvidjeti, bez obzira na sva znanstvena dostignuća, na sve mogućnosti koje postoje. Nije moguće predvidjeti gdje će se, na koji način i u budućnosti dogoditi ovako nešto. To se događa i kod nas i u svijetu.