Obavijesti Video Pretražite Navigacija
problemi u distribuciji

Hrvatska vojska stigla u Vrgorac: Cisternama dopremaju pitku vodu

Vojska pomaže u Vrgorcu - 1
Vojska pomaže u Vrgorcu - 1 MORH
Aktualno Galerija Vojska pomaže u Vrgorcu - 1 Vojska pomaže u Vrgorcu - 1 Foto: MORH Vojska pomaže u Vrgorcu - 2 Vojska pomaže u Vrgorcu - 2 Foto: MORH Vojska pomaže u Vrgorcu - 3 Vojska pomaže u Vrgorcu - 3 Foto: MORH +0 Vojska pomaže u Vrgorcu - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog problema koje ima s vodoopskrbom, u pomoć Vrgorcu pristigli su pripadnici Hrvatske vojske koji cisternama dopremaju potrebnu pitku vodu.

Normalna distribucija vode u prekidu je od 17. listopada, pa iako je Komunalno Vrgorac, koje skrbi o izvoru Banja, izvijestilo da se vodostaj na izvorištu podigao za osam metara, to zbog ograničavajućih tehničkih razloga još uvijek nije dovoljno za funkcioniranje cijelog vodoopskrbnog sustava.

U Vrgorac su stoga stigli pripadnici Hrvatske vojske ZZP bojne iz Zagreba s cisternama za prijevoz pitke vode.

Pročitajte i ovo Banovina - 2 Radovi kasne Što se to događa? Jedna za drugom, tvrtke koje grade na Banovini upadaju u financijske probleme

Vojnici iz voda specijaliziranog za opskrbu vodom, uz pomoć dodatnih vojnika i jedne cisterne iz Knina, prevoze pitku vodu iz Zagvozda na prigradska naselja u zapadnom dijelu Vrgorca.

Iako pada kiša i vodostaj na vodocrpilištu Banja se polako diže, voda do 30 kilometara udaljenih sela još neko vrijeme neće stići, pa umjesto pumpama, pitka se voda vojnim cisternama dovozi u vodospreme Župa i Kozica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštra kritika u Saboru Oporba o gradnji stadiona u Zagrebu: "Kako će ga izgraditi Tomašević, koji nije u stanju postaviti jedan boks za smeće, ili Plenković"

U dva protekla dana, Hrvatska vojska je dopremila 155 kubičnih metara pitke vode, i ostaje do daljnjeg, te će svakodnevno puniti vodospreme na području od Imotskog prema Vrgorcu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene