Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MASNE I CRNE MRLJE

VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa u Istri: Što to pluta površinom mora u poznatom turističkom odredištu?

Crne i masne mrlje uočene su jutros u moru kod Ližnjana u Istri.

Kraj obale istarskog mjesta Ližnjan na samom jugu Istre u nedjelju su uočene crne mrlje koje bi potencijalno mogle predstavljati veliku ugrozu za morski ekološki sustav.

Iz PU Istarske kazali su da je prema prvim informacijama zamijećeno mjestimično onečišćenje u vidu crne masne mrlje na području Punta Uljeva u Ližnjanu u duljini od oko 300 metara, dok je u ližnjanskoj uvali Salbunić uz obalu onečišćeno oko 150 metara, javlja Glas Istre.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u nedjelju popodne da se provodi očevid i istražne radnje te aktivnosti za uklanjanje površinskog onečišćenja mora i morskog okoliša ugljikovodicima koje je uočeno jutros na području Ližnjana u Istri.

Pročitajte i ovo Zagađenje u moru kod Kostrene - 3 EKOLOŠKI INCIDENT Zagađenje u moru ispred Kostrene: Iz Termoelektrane Urinj iscurilo loživo ulje

Pulska Lučka kapetanija dobila je dojavu jutros u 8,26 sati o onečišćenju mora u obliku crne masne mrlje između Rta Uljeva i južnog dijela uvale Kuje, no vremenski uvjeti izuzetno su nepovoljni , vjetar je jačine oko 30 čvorova i valovi su visine oko jednog metar, stoga će aktivnosti na uklanjanu onečišćenja započeti nakon smirivanja nevremena.

Pročitajte i ovo Zagađenje u Kostreni - 4 DOBRO DA NIJE BIO MAZUT Zagađenje obale i plaža u okolici Rijeke: "Još uvijek se osjeća teži miris loživog ulja"

Trenutačno se provode očevid i istražne radnje, s ciljem utvrđivanja uzroka onečišćenja i točne količine ugljikovodika (za sada nepoznatog tipa).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene