Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(PO)DRŽI ME ZA JEZIK

Kako zvuči Slap kada ga na tri jezika recitiraju Mladen iz TBF-a, Goran Bogdan i Kristian Novak?

Mladen Badovinac, Goran Bogdan i Kristian Novak ujedinili su snage kao ambasadori kampanje (PO)DRŽI ME ZA JEZIK (Foto: Pixell)
Mladen Badovinac, Goran Bogdan i Kristian Novak ujedinili su snage kao ambasadori kampanje (PO)DRŽI ME ZA JEZIK (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Poznati glazbenik Mladen Badovinac, glumac Goran Bogdan i književnik Kristian Novak dio su kampanje (PO)DRŽI ME ZA JEZIK kojoj je cilj prikupiti sredstva za besplatno učenje stranih jezika.

Mladen Badovinac, Goran Bogdan i Kristian Novak ujedinili su snage kao ambasadori kampanje (PO)DRŽI ME ZA JEZIK kako bi podigli svijest o važnosti obrazovanja i pomogli da čak i ono neformalno bude dostupno svima, bez obzira na financijske mogućnosti.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha" Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Poznati glazbenik, glumac i književnik tim su povodom i sami naučili nekoliko novih stranih izraza i pokazali kako zvuče poznati stihovi pjesnika Dobriše Cesarića recitirani na čak tri različita jezika.

(PO)DRŽI ME ZA JEZIK! kampanja je koju je pokrenula udruga Jezikolovac kako bi se djeci i mladima slabijeg imovinskog statusa i bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućilo besplatno učenje stranih jezika.

U suradnji s osječkom zakladom Slagalica, u sklopu kampanje prikupljaju se sredstva putem platforme doniraj.org, a sav iznos koristit će se kako bi se polaznicima omogućili besplatni udžbenici i materijali nužni za održavanje nastave.

Mladen Badovinac, Goran Bogdan i Kristian Novak ujedinili su snage kao ambasadori kampanje (PO)DRŽI ME ZA JEZIK (Foto: Pixell) Mladen Badovinac, Goran Bogdan i Kristian Novak ujedinili su snage kao ambasadori kampanje (PO)DRŽI ME ZA JEZIK (Foto: PR) Foto: PR

"Pristup dodatnim oblicima obrazovanja podrazumijeva i određene financijske mogućnosti. Mi smo skupina profesora stranih jezika koji vjeruju da i oni socijalno najranjiviji trebaju imati mogućnost učiti. Zahvaljujući prostoru koji nam je omogućila škola stranih jezika Eureka centar i sredstvima koja se prikupe kampanjom (PO)DRŽI ME ZA JEZIK, našim ćemo polaznicima omogućiti potpuno besplatno učenje stranih jezika", poručuju iz udruge Jezikolovac.

Sve je pokrenula grupa mladih profesora

Udruga za učenje jezika Jezikolovac je s radom je počela u ožujku 2017. godine kada je oformljena prva grupa polaznika tečaja talijanskog jezika.

Udrugu je pokrenula grupa mladih profesora stranih jezika koji dijele istu viziju: neformalno obrazovanje dostupno svima, bez obzira na financijske mogućnosti.

Djecu i mlade iz obitelji slabijeg imovinskog statusa ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi volonterski podučavaju čak nekoliko stranih jezika: talijanski, njemački, engleski i francuski, a nove grupe s edukacijom kreću u ožujku. Inicijativu je podržala i Prostor za učenje jezika.

Kako zvuči jedna od najpoznatijih poznata pjesma Dobriše Cesarića, Slap, kada ga na čak tri jezika recitiraju Mladen, Goran i Kristian, pogledajte u videu, a kampanju podržite na ovom linku.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene