Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS podsjeća HDZ na dogovor

"Ploču sa 'Za dom spremni' treba što prije ukloniti, Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka regairala je na najnovije izjave oko uklanjanja ploče HOS-a s natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu te poštivanje dogovora postignutih s premijerom.

Iz stranke poručuju kako su s HDZ-om postigli dogovor te očekuju da se on poštuje.  Tvrde da Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja te da ploču treba ukloniti u najkraćem mogućem roku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fašističkim obilježjima nema mjesta u RH Štromar: "Premijer ima punu podršku HNS-a da riješi problem HOS-ove ploče" Slika nije dostupna ISTO KAO I SIEG HEIL HNS pisao Glogoškom: Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, "Za dom spremni" treba ukloniti što prije

"HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne obrazovne reforme i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak. Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, niti građani zaslužuju da ih se opterećuje raspravama o temi koja mora imati samo jedan zaključak: uklanjanje ploče u najkraćem mogućem roku. Za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora, reformskih odluka i potpisanih sporazuma“, poručio je član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

State Department o veličanju NDH

Podsjetimo, izvješće američkog State Departmenta o vjerskim slobodama u svijetu za 2016., nedavno je upozorilo na na veličanje Nezavisne države Hrvatske (NDH), umanjivanje ustaških zločina i protusrpske osjećaje u Hrvatskoj.

U izvješću se spominje bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović i redatelj Jakov Sedlar spominju kao osobe čiji su stavovi o ustaškom režimu izazivali posebne kritike židovskih i srpskih vjerskih zajednica te nevladinih organizacija.

Hasanbegović je optužbe odbacio kao neutemeljene besmislice. Sedlar čije se sporni dokumentarni film "Jasenovac-istina spominje u izvješću, je pak također negirao optužbe te najavio kako će anagžirati odvjetnike

Kao događaje koji oslikavaju stanje vjerskih sloboda, Washington je istaknuo komemoraciju u logoru smrti Jasenovcu koju su bojkotirali židovski i srpski čelnici, optužujući tadašnju vladu da umanjuje ustaške zločine.

O izvješću se oglasilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova naglasivši da "aktualna vlada stavlja na najvišu razinu zaštitu svih prava, kako manjinskih, tako i nacionalnih, vjerskih i svih drugih".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene