Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među deset najljepših jezera na svijetu nalaze se i Plitvička jezera. Listu je izradio Budget Travel za one koji vole putovati i uživati u pogledu na prekrasnu plavu vodu i krajolik.


Za 16 plavo-zelenih Plitvičkih jezera, pišu da bi mogla poslužiti kao mjesto snimanja sljedećeg Jurassic Parka, i to zbog ljepote, ali i vegetacije povezane stotinama vodopada. Preporučaju ih avanturistima, ali i onima koji žele provesti miran odmor s obitelji.

Vezani članci Nikica Spudić iz HGSS-a Karlovac i Domagoj Mikić U Hrvatskoj se ove godine utopilo 39 osoba: Ovo su najčešće greške koje su kobne za kupače Slika nije dostupna CNN: Plitvička jezera treća najljepša na svijetu

Obavezno se mora vidjeti Veliki slap, koji oduzima dah svakom posjetitelju, piše CNN. Tijekom penjanja od najnižeg jezera, može se vidjeti jelene, vukove, medvjede i divlje svinje.

>> Prekrasne riječne krajolike počeli otkrivati i turisti

Osim Plitvičkih jezera, na listi se još nalaze vulkansko Crater Lake u SAD-u, kanadsko Peyto Lake, jezero Atitlan u Gvatemali, škotsko Loch Lomond, talijansko jezero Garda, francuski Annecy, jezero Nakuru u Kenyiji, novozelandsko Lake Matheson i slovenski Bled.