Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedovoljno iskorišteno

Prekrasne riječne krajolike počeli otkrivati i turisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska srećom nema problema sa zagađenjem, a postoje i dijelovi djevičanske čistoće koje pomalo otkrivaju i uporni stranci.

Spas od vrućina, gužvi i prepunih plaža mnogi strani turisti pronalaze uz obale hrvatskih rijeka. Uz Mrežnicu prekrasan krajolik, osvježavajuća rijeka i netaknuta priroda ostavljaju bez daha. Nizozemska obitelj oduševljena je ljepotom Mrežnice koju ne bi mijenjali za užarene morske plaže prepune turista.
'Djeca uživaju i ne žele nigdje ići, u rijeci su cijelo jutro. Ovdje je odlična temperatura, nije prevruće i zaista je lijepo', rekla je nizozemska turistkinja Ingeborg Ten Thije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojica opet napao? Rudanovac: Nakon ubojstva napadnuta još jedna žena Slika nije dostupna Odlično posluju, vraćaju dugove Plitvice krcate, turisti ni nakon sezone ne prestaju dolaziti

Odlično se zabavljaju i mladi, pogotovo oni koji nisu ljubitelji ludih zabava na Zrću. 'Ovdje nam je ljepše nego na moru. Tamo je previše turista i ne možemo se opustiti. Ovdje je prekrasno. Tiho je i mirno', rekao je Niklas, turist iz Njemačke.
Ljepote rijeke Mrežnice može se istraživati i vozeći se u kanuu. Ovdje je raj i za ribolovce. Malo iskusniji i strpljiviji, koji ulove nešto veći primjerak, u kampu mogu večerati svježu ribu.

>> Bajs: Ne trebamo se zanositi, treba čekati da sudac zazviždi

U Autokampu prikolica do prikolice. Prošle sezone imali su 10 tisuća noćenja, a ova ju je već nadmašila. 'Predsezona nam je bila čak 20 do 30 posto jača nego lani. Naši gosti su uglavnom iz zapadne Europe, ali ima i egzotičnih država kao Vijetnam, Kina, Južnoafrička republika i tako dalje', rekao je Ivan Mataković iz Autokampa 'Slapić'.

Unutrašnjost Hrvatske bogata je prekrasnim riječnim krajolicima, no osim Plitvičkih jezera i ponekog autokampa turistički potencijal još uvijek je nedovoljno iskorišten.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene