Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef HDZ-a

Plenković objavio kada i gdje počinju s predizbornom kampanjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Andrej Plenković danas je bio u Metkoviću.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u subotu da će HDZ predizbornu kampanju početi u Starom Gradu na Hvaru, na blagdan Svetoga Roka, u utorak 16. kolovoza, kada će se obilježiti i 2.400. obljetnica postojanja Staroga Grada.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

"Na fešti Sv. Roka obilježit ćemo 2.400 godišnjicu Starog Grada na Hvaru, gdje ćemo i započeti našu predizbornu kampanju," izjavio je Plenković za Hinu u Metkoviću gdje je nazočio 19. Maratonu lađa.
Istaknuo je da je Maraton lađa potvrda jedne lijepe tradicije koja je nastala u dolini Neretvi i koja okuplja ne samo Neretljane, nego i goste iz drugih zemalja.

"Imao sam čast biti s našim lađarima dok sam bio zamjenik veleposlanika Republike Hrvatske u Parizu, dočekati ih u francuskom Kaleu kada su (2009.) preveslali La Manche što je bio jedan od njihovih međunarodnih pothvata," rekao je Plenković.

Naglasio je da neretvanski Maraton lađa daje doprinos hrvatskoj baštini i tradiciji i svemu onome što je dobro za Dubrovačko-neretvansku župaaniju i dolinu Neretve.

Na upit kako s iskustvom europarlamentarca iz europske vizure gleda na očuvanje hrvatske tradicije kao što je Maraton lađa, Plenković je ponovio kako je iznimno važno da mladi sudjeluju u očuvanju takvih tradicija.

"Sigurno je da su lađari kao što su i alkari, koji su prošle godine na moj poziv bili u Bruxellesu u povodu 300. obljetnice Sinjske alke, a ove godine su bili i moji Hvarani iz Staroga Grada u povodu 2.400. godišnjice Staroga Grada - ono pozitivno što nam donosi Dalmacija i naša kultura, tradicija i povijest. Te manifestacije svake godine podsjećaju i naše mlade da prionu u očuvanju tih vrijednosti," zaključio je predsjednik HDZ-a. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene