Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILI IZ MORH-a

Plenković će u utorak obići nosač zrakoplova "Charles de Gaulle", hrvatski piloti vježbat će s francuskim kolegama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković obići će u utorak francuski nosač zrakoplova "Charles de Gaulle", a u utorak i srijedu provodit će se zajedničko letenje i uvježbavanje hrvatskih pilota 191. eskadrile lovačkih zrakoplova i francuskih pilota zrakoplova Rafale s tog nosača zrakoplova.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj i posebni savjetnik predsjednika Vlade za poslove obrane Damir Krstičević obići će u utorak francuski nosač zrakoplova "Charles de Gaulle", priopćilo je u ponedjeljak navečer Ministarstvo obrane RH.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

Objavilo je i kako se godišnjim planom međunarodne obrambene suradnje tijekom ožujka provode bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom u kojima će sudjelovati snage HRZ i snage s francuskog nosača zrakoplova "Charles de Gaulle".

U utorak i srijedu, 15. i 16. ožujka u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna provodit će se zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. eskadrile lovačkih zrakoplova i francuskih pilota zrakoplova Rafale s nosača zrakoplova "Charles de Gaulle".

Letovi će se provoditi u skladu s najavljenim planovima u odobrenim zonama, a u sklopu kojih su planirani i formacijski preleti gradova sjevernog Jadrana
U aktivnostima koje se provode u cilju uvježbavanja nadzora i zaštite zračnog prostora i zadaća odvraćanja, sudjelovat će i bojna Zračnog motrenja i navođenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Tijekom provedbe navedenih aktivnosti očekuje se pojačana buka, uobičajena tijekom letova zrakoplova pa MORH moli za razumijevanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene