Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neodrživo stanje'

Pirotehničari prosvjedom upozorili na nedostatak novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pirotehničari su mirnim prosvjedom u Zadru upozorili na neodrživo stanje u razminiranju kao i nedostatak novca.

U Hrvatskoj je oko 700 četvornih kilometara pod minama, a na godinu ih se razminira tek 35. Ističu da će Hrvatsku ovim tempom razminirati za 20 godina.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

Pirotehničari traže bolje radne uvjete i vraćanje na posao onih koji su poslani na Zavod za zapošljavanje jer, tvrde, posla ima. 'Ako se ovakvo stanje nastavi, razminiranje će se u potpunosti zaustaviti. Prošli tjedan 23 tvrtke od njih 30-ak nije imalo posla i to je nedopustivo i neodgovorno', Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata pirotehničara.

>> Više od 600 pirotehničara ima problema s isplatom plaća

'Premijer Milanović uz malo dobre volje, može riješiti danas ali on nije pokazao dobru volju, on je nas i ove radnike pirotehničare potpuno marginalizirao', dodao je.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene