Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat izvijestio predsjednika

Više od 600 pirotehničara ima problema s isplatom plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je predstavnike Sindikata humanitarnog razminiranja koji su ga izvijestili o problemima zaposlenika, pirotehničara i ostalih djelatnika u sektoru razminiranja, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Predstavnici Sindikata upoznali su predsjednika Josipovića sa situacijom u kojoj se nalazi više od 600 pirotehničara koji godišnje aktivno rade oko sedam mjeseci, a imaju problem s isplatom plaća.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović Uskoro premijera "Povukao sam se na selo i izolirao od svega": Bivši predsjednik napisao operu o ubojstvu koje je šokiralo svijet Razminiravanje: Ilustracija - 1 Zahtjevan teren Policija provodi očevid tragedije u Lici u kojoj je stradalo dvoje pirotehničara: "Pronađena je još jedna mina koja je aktivirana"

>> Vlada za razminiranje u proračunu predvidjela manje novca nego lani

Također, upozorili su i na iznos sredstava za potrebe razminiranja planiranih u državnom proračunu za 2012. godinu, koja su niža od razine planiranih Nacionalnim programom razminiranja, što dovodi, navode predstavnici Sindikata, u pitanje ispunjavanje cilja iz Nacionalnog programa razminiranja u Republici Hrvatskoj do 2019. godine.

Predsjednik Josipović istaknuo je potrebu vođenja računa o gospodarskim i financijskim mogućnostima s jedne strane, ali i potrebu realizacije programa razminiranja Republike Hrvatske i poštivanja prava zaposlenih u sektoru razminiranja, priopćeno je iz Ureda Predsjednika. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene