Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ratne zločine u Oluji

Umirovljeni pilot za optužnice iz Srbije saznao iz medija: "Čeka se što će Hrvatska napraviti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni ratni pilot Danijel Borović za optužnice srpskog Tužiteljstva za ratne zločine u Oluji saznao je iz medija.

U subotu je potvrđena optužnica srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za ratne zločine u Oluji, a suđenje bi uskoro trebalo početi. Umirovljeni ratni pilot Danijel Borović za N1 je komentirao optužnice iz Srbije.

"Jučer sam saznao da je potvrđena optužnica, saznao sam iz medija, nikakve druge informacije nemam. Vidim i da je ministar Malenica objavio da su saznali za to posredno, nitko ih nije službeno kontaktirao", rekao je Borović.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić, Gordan Jandroković rastu tenzije Vučić komentirao optužnice protiv hrvatskih pilota, Jandroković mu odbrusio: "Pogledajte se u ogledalo"

Pročitajte i ovo Ilustracija - Dnevnik.hr NAVODNE OPTUŽBE Izvor iz srpskog tužiteljstva: "Dokaze za optužnicu protiv hrvatskih pilota preuzeli smo iz Haaga"

"Sad se čeka ono što će hrvatska država napraviti u smislu one izjave premijera da Hrvatska zna kako će zaštititi svoje ratne pilote", zaključio je Borović.

Podsjetimo, komentiraujći optužnice predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ranije je istaknuo kako će "povući sve korake kako bi zaštitili naše građane". Svima u Srbiji poručio je da se pogledaju u ogledalo i razmisle o onome što rade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene