Ilustracija - 4
Ilustracija - 4 Foto: Getty Images

Kod dodjele prvih ugovora za očuvanje radnih mjesta u pandemiji utvrđene su nepravilnosti te je 300 milijuna kuna raspoređeno suprotno ugovoru HZZ-a i poslodavaca, potvrdio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.


''Govorimo o prvim tranšama, ne o kontinuitetu. Poslodavci imaju obvezu vratiti sredstva u proračun'', kazao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Odgovorio je tako SDP-ovu Borisu Lalovcu, kojega je zanimalo hoće li se objaviti lista poslodavaca koji radnicima nisu dali ono što im je dala država kao naknadu.

Tvrtka Prostoria Svaki četvrti poduzetnik uvjeren je da će završiti u stečaju: "Slabo gospodarstvo smo mi skuhali prije krize"

Korona i novac Skupa epidemija: Testovi, bolovanja, izolacije - evo koliko je svatko od nas izdvojio u borbi protiv epidemije

''Lista poslodavaca koji su prekršili ugovore je u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ)'', poručio je Piletić odgovarajući Lalovcu tijekom rasprave o izmjenama Zakona o Radu (ZOR).

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju