Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJERE POMOĆI U KORONAKRIZI

Ministar: ''Utvrđene su nepravilnosti, poslodavci će morati vratiti novac u proračun''

Ilustracija - 4
Ilustracija - 4 Foto: Getty Images
Kod dodjele prvih ugovora za očuvanje radnih mjesta u pandemiji utvrđene su nepravilnosti te je 300 milijuna kuna raspoređeno suprotno ugovoru HZZ-a i poslodavaca, potvrdio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

''Govorimo o prvim tranšama, ne o kontinuitetu. Poslodavci imaju obvezu vratiti sredstva u proračun'', kazao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Odgovorio je tako SDP-ovu Borisu Lalovcu, kojega je zanimalo hoće li se objaviti lista poslodavaca koji radnicima nisu dali ono što im je dala država kao naknadu.

Pročitajte i ovo Tvrtka Prostoria Koronakriza uzela danak Svaki četvrti poduzetnik uvjeren je da će završiti u stečaju: "Slabo gospodarstvo smo mi skuhali prije krize"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronakriza Skupa epidemija: Testovi, bolovanja, izolacije - evo koliko je svatko od nas izdvojio u borbi protiv epidemije

''Lista poslodavaca koji su prekršili ugovore je u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ)'', poručio je Piletić odgovarajući Lalovcu tijekom rasprave o izmjenama Zakona o Radu (ZOR).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene