Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MITO U SUDSTVU

Nastavak koruptivne sage: Dvojac USKOK-ovih optuženika pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu ukinuo je istražni zatvor poduzetniku Blažu Petroviću i odvjetniku Branimiru Zmijanoviću, osumnjičenima zbog podmićivanja šibenske sutkinje Maje Šupe, koja je u međuvremenu razriješena dužnosti.

Šupe je na slobodu izašla prošlog tjedna nakon što ju je Državno sudbeno vijeće (DSV) razriješilo sudačke dužnosti, a i ispitani su svi predloženi svjedoci.

"Sudsko vijeće je procijenilo da više ne postoje okolnosti da bi osumnjičeni na slobodi mogli počiniti novo ili drugo kazneno djelo, pa su pušteni iz istražnog zatvora u kasnim popodnevnim satima srijede, rekao je za Hinu Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

"Nakon provede istrage, ako postoji osnovana sumnja da su počinili djelo, bit će podignuta optužnica", dodao je Mešin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDAC ISTRAGE ODLUČIO Šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Petrović i odvjetnik Zmijanović ostaju iza rešetaka - određen im je istražni zatvor

Pročitajte i ovo Vinko Ljubičić, odvjetnik Blaža Petrovića, i Mario Jurič ČEKA SE ODLUKA Hoće li koruptivni trio ostati iza rešetaka? Odvjetnik Petrovića: "Branitelji su dali razloge zašto nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora"

USKOK Branimira Zmijanovića tereti da je bio posrednik koruptivnog nedjela u kojem je sutkinja primila mito od 15 tisuća eura da donese oslobađajuću presudu Blaži Petroviću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene