Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Petračev prijatelj pregazio majku i kćer, policija zataškala slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zataškali su 1994., tešku prometnu nesreću u kojoj je Nikola Gadža, vlasnik tvrtke N.G. Prom, automobilom na Remetskoj cesti usmrtio pješakinju i teško ozlijedio njezinu kćer.

U zapisniku o očevidu kao jedini svjedok te nesreće naveden je Gadžin veliki prijatelj i kasniji poslovni kolega Hrvoje Petrač koji se vozio automobilom odmah iza Nikole, piše Večernji list. 

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Omiša Teška nesreća: Dva prijatelja se vozila na motoru, jedan je poginuo, drugom se bore za život Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

Očevid je obavio istražni sudac Radovan Ortynski koji je nekoliko godina poslije bio istražni sudac u poznatom procesu protiv tzv. mafijaške organizacije ili dečki s Knežije.

Općinska državna odvjetnica Željka Pokupec najavila je istragu koja bi trebala rasvijetliti okolnosti i razloge zbog kojih je taj predmet prijevremeno arhiviran a da nikad nije provedena prava istraga. 

U izvještaju koji je poslala piše da policija nikad nije podnijela kaznenu prijavu niti je dostavila nalaz o alkoholiziranosti vozača, službene zabilješke o obavljenom razgovoru s malodobnom Ivanom i eventualnim drugim očevicima. 

U arhivi je pronađen samo dio izvještaja o prometnoj nesreći, no zahtjev za detaljniju istragu nikad nije bio izdan.

"Tadašnji zamjenik općinskog državnog odvjetnika zadužen za predmet nije poduzeo nijednu državnoodvjetničku radnju kojom bi zatražio provođenje izvida radi utvrđivanja postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, već je predmet 1. ožujka 1995. odložio u arhivu", piše u priopćenju odvjetnice Pokupec. 

Takvim priopćenjem općinska je državna odvjetnica, nedvojbeno priznala da je taj slučaj zataškan.

Usprkos inzistiranju da otkrije ime tadašnjeg pomoćnika državnog odvjetnika koji je vodio taj predmet, Željka Pokupec nikako nije htjela imenovati čovjeka koji je očito zatajio cijeli slučaj. 

Vršitelj dužnosti općinskog odvjetnika u to je vrijeme bio Tomislav Penić. 

U policiji ta prometna nesreća uopće nije evidentirana.

"Pa kako je to moguće?!", komentirala je glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba dok joj je računalo uporno izbacivalo da je Nikola Gadža čist kao suza, a o prometnoj nesreći nigdje ni riječi. 

Tek su u Odjelu prometne policije nakon nekoliko dana pronašli zabilješku da je sva dokumentacija proslijeđena Istražnom sudu. 

Evidentno je da je svu dokumentaciju iz računalnog registra policije netko jednostavno izbrisao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene