Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli peticiju

Profesori zabrinuti prijedlogom promjena u nastavi: "Omalovažavate našu djecu"

Aktualno Galerija Peticija profesora povijesti; ilustracija - 1 Peticija profesora povijesti; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Peticija profesora povijesti; ilustracija - 3 Peticija profesora povijesti; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Peticija profesora povijesti; ilustracija - 2 Peticija profesora povijesti; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Peticija profesora povijesti; ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Nastavnici povijesti iskazali su nezadovoljstvo promjenama u nastavi. U sklopu peticije "Stop sječi nastave povijesti u hrvatskim školama" prikupili su 1600 potpisa i izrazili zabrinutost prema planiranom školskom programu.

Nastavnici povijesti, nezadovoljni prijedlogom promjenama u nastavi, prikupili su više od 1600 potpisa u sklopu peticije "Stop sječi nastave povijesti u hrvatskim školama".

Tvrde kako se učenicima četverogodišnjih strukovnih škola planira predavati hrvatska povijest samo od 18. stoljeća.

Pročitajte i ovo Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Istraga u tijeku VIDEO Otkriveno tko je ubojica iz srednje škole: Imao je i improviziranu bombu, a tijekom napada javljao se na društvenim mrežama

Iz Agencije za strukovno obrazovanje poručili su da navedeni dokumenti nisu nigdje javno objavljeni te ne vide razlog da o tome raspravljaju prije nego što budu upućeni na javno savjetovanje.

Profesori strahuju i hoće li se smanjiti satnica predmeta.

"Tim činom, tim prijedlogom, taj koji je to predložio omalovažava našu djecu jer im daje do znanja, kao, pa vi ste strukovna škola, to vama ne treba, što će to vama, vi ćete izučiti neki svoj zanat.

To nikako nije u redu, to su dakle mladi, pametni, kvalitetni ljudi koji trebaju imati neka opća znanja i nikako smanjiti", izjavila je Biljana Mladina, profesorica povijesti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tražili cigaretu Na tramvajskoj stanici napali Nepalca koji se vraćao s posla, njegove kolegice ostale su užasnute

Važnost povijesti univerzalna je za svaki narod pa tako i Hrvate.

"Svaki narod treba znati svoju povijest, dakle svaki, tako i hrvatski narod mora znati svoju povijest od početka, dakle nikako se ne slažem s tom idejom, nikako!", zaključila je profesorica Mladina.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene