Ivan Pernar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Pernar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ivan Pernar potvrdio je da će se kandidirati na predsjedničkim izborima.


Mogućnost kandidature Ivan Pernar najavio je kad je napustio Živi zid, a na svom je profilu na Facebooku u posljednih nekoliko sati objavio niz statusa koji potvrđuju da će u utrku.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Edina Zuko/PIXSELL) Ministri: Kandidatura Kolinde Grabar-Kitarović ide uz punu podršku HDZ-a Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zoran Milanović: ''Veća je vijest da je sutra srijeda nego da će se Predsjednica kandidirati''

''Pozivam hrvatski narod da odbaci dilemu lažnog izbora između Kolinde i Milanovića i da odabere jedinog kandidata koji će se boriti za većinu u našem društvu'', napisao je Pernar.

''Samo s vašom podrškom ih mogu nadigrati'', objavio je prije toga, a nakon najave Milanovićeve kandidature napisao je da će mu on biti jedan od protukandidata.

Za DNEVNIK.hr poručio je da je Zoran Milanović pokazao što može u trenutku kad je SDP imao predsjednika države, Sabora i Vlade. ''Njegova politika bila je osuđena na izborima i on je iz politike izašao kao gubitnik. Sada pak on pokušava nametnuti narodu lažni izbor između Kolinde i njega iako oboje služe istom globalnom sustavu koji tlači našu zemlju'', rekao je Pernar.