Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao je "duhovno plitkom"

Pater Ike opleo po Predsjednici zbog izjava o jogi: "Ovim skandalom obezvrijedila je pjevanje Krista na žalu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pater Ike Mandurić na svom je Facebook profilu kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović nakon što je u intervjuu za Gloriju otkrila kako joj u održavanju zdravlja i forme pomaže joga.

Pater Ike tako je predsjedničine izjave okarakterizirao kao "skandal s promicanjem joge" te smatra da je time obezvrijedila nedavno pjevanje  u eter pjesme "Krist na žalu".

Pročitajte i ovo Gregorian Bivolaru Lice s Interpolove tjeralice Uhićen poznati joga guru (71) i vođa sekte: Na popisu optužbi su silovanja, otmice i trgovina ljudima Ilustracija Skandal u dalmatinskoj školi Časna sestra na vjeronauku plašila djecu pričom o jogi: "To je prizivanje vraga, dogodit će vam se nešto loše"

"I sad kako to ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću, i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti - ako takav postoji ili ako se takav pojavi?", smatra pater Mandurić.

Njegovu objavu u cijelosti prenosimo u nastavku:

"Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport, i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem.

Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme „Krist na žalu“, jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere, te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje, nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje, i do koje mjere?

I sad kako to ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću, i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti - ako takav postoji ili ako se takav pojavi?

Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi"

Podsjetimo, pater Ike svojim objavama na Facebooku često podiže prašinu u javnosti. Nedavno je tako pokušao objasniti kakav bi to trebao biti pravi muškarac pozivajući mlade da se pridruže katoličkom kampu na Kupresu. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene