Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će upravljati Hrvatskom?

ŠTO DALJE? MOST želi veliku koaliciju - SDP o zajedničkoj Vladi: 'Sve je rekao Karamarko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko će upravljati Hrvatskom iduće četiri godine još se ne zna. Želja MOST-a je da to bude zajednička vlada Domoljubne koalicije, Hrvatske raste i njih kao treće strane.

Tri dana nakon izbora Božo Petrov izašao je pred novinare s prijedlogom koji je MOST iznio dvama velikim blokovima - Hrvatskoj je, poručio je, potrebno jedinstvo i najbolje rješenje je stvaranje zajedničke vlade u kojoj će sudjelovati Domoljubna koalicija, koalicija Hrvatska raste i MOST.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Slika nije dostupna Web aplikacija Gdje sam 2015. Usporedili smo oko kojih tema se MOST više slaže s HDZ-om, a oko kojih s SDP-om

Na parlamentarnim izborima održanim 8. studenog MOST je osvojio 19 mandata, Domoljubna koalicija 59, a Hrvatska raste 56. Kako bi mogli oformiti vladu dva velika bloka trebaju podršku MOST-a. Iako se nije službeno oglasio, teško je za očekivati da će Zoran Milanović i njegovi partneri pristati na takvu koaliciju, a da na nju sigurno neće pristati jasno je poručio Tomislav Karamarko.

'Nama to nikako ne odgovara jer kako ćemo sjesti za isti stol s onima koji su upropastili hrvatsko gospodarstvo', poručio je šef HDZ-a.

MOST-u objasnili kako vide rasplet situacije

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u četvrtak nije iznio puno pojedinosti o pregovorima SDP-a i Mosta te je rekao da je u pregovorima SDP dao odgovore i ponude Mostu kako SDP vidi rasplet situacije.

Uoči današnje sjednice Vlade Branko Grčić rekao je da je o mogućoj Vladi nacionalnog jedinstva sve jučer rekao Tomislav Karamarko. Ministri su četvrtak uglavnom prolazili kraj novinara koje je zanimalo njihovo mišljenje o prijedlogu MOST-a.

Prva potpredsjednica vlade Vesna Pusić, upitana o istinitosti tvrdnje da do ponedjeljka Drago Prgomet izlazi iz Mosta s 10 zastupnika, kratko je rekla da se nitko ništa nije dogovorio.

'Polako, nitko se još ništa nije dogovorio', poručila je Pusić.

Danas neće biti sastanaka MOST-a i HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije u četvrtak novinarima želio reći hoće li i kada HDZ nastaviti razgovore s Mostom, rekavši tek da su sastanak imali u srijedu.

'Nema nikakvih izjava, imali smo sastanak u srijedu i to je to', kratko je Karamarko rekao novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan hoće li se sastati s predstavnicima Mosta.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač novinarima je u prolazu poručio da se vode pregovori.

Osim što je poručio da je devalvacija zlo, HDZ-ov Goran Marić rekao je i da ništa ne zna te dodao 'pitajte njih o sastanku s MOST-om'. Kaže i da, koliko zna, danas neće biti sastanka MOST-a i HDZ-a.

A središnjica MOST-a u četvrtak je prazna, dok su zastupnici uglavnom otišli svojim domovima.

MOST zatražio ostavku HDZ-ovog Franje Lucića

Član MOST-a Tomislav Panenić putem Facebooka je zatražio ostavku člana Predsjedništva HDZ-a Franje Lucića.

ZASTUPNIK MOST-A OBRUŠIO SE NA HDZ-OVCA 'Ne ponovilo se!'

'Da ne bi bilo greške da iza ovoga ne stojim osobno - dno dna političke kulture prema građanima Hrvatske. Ne ponovilo se! Gdje je pamet Franji Luciću?

'Pravi show tek počinje': MOST se priprema za nove izbore

Franjo Lucić, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije, komentirajući rezultate izbora i dva mandata MOST-a u V. izbornoj jedinici, izjavom 'Građani Požeško-slavonske županije, pa gdje vam je bila pamet?', nanio je tešku uvredu demokratskoj odluci birača. Pokazao je pravo lice lokalnog šerifa koji prijeti građanima zbog neposluha', napisao je, među ostalim, Panenić na Facebooku.

'Za prvu promjenu Most i narod kojeg prozivate predlaže da podnesete ostavku na sve političke dužnosti pa i na vaš novi mandat u Saboru, tako da novi ljudi u HDZ-u, u suradnji s Mostom, mogu početi raditi za dobrobit vaše županije', poručio je.

Iz MOST-a poručuju da su homogeni, Prgomet se sastao s Milanovićem

Iz MOST-a su u srijedu navečer, nakon sastanka Nacionalnog vijeća, poručili da su homogeni i da sve insinuacije i spinovi koji dolaze iz drugih 'tabora' nemaju smisla. No, pozornost javnosti privukao je tajni sastanak Zorana Milanovića i Drage Prgometa.

EKSKLUZIVAN VIDEO Drago Prgomet se tajno sastao sa Zoranom Milanovićem

Istovremeno, bivši Karamarkov zamjenik nije bio na sastanku u MOST-u, a njegovi kolege poručili su da nije došao jer je imao drugih obaveza. Obrazložili su i odluku da Prgomet više ne može javno istupati rekavši da je u strankama normalno da se za to ovlasti jedna osoba.

Što će se dalje događati ostaje za vidjeti. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene