Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska pod bijelim pokrivačem

FOTO i VIDEO U Gorskom kotaru kao usred zime, snijega će biti i danas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snježni pokrivač prekrio je unutrašnjost Hrvatske. Zbog vremenskih neprilika promet je bio otežan cijelu nedjelju, a ponegdje je palo i više od 10 centimetara snijega.

Temperatura je u odnosu na protekle dane drastično pala, tako da je kiša u gorskim krajevima, a potom i u nizinama, prešla u snijeg. Zabijelili su se gorski krajevi, ali obilniji snijeg, kako možete vidjeti u galeriji fotografija koje su nam poslali naši čitatelji, pao je i u nizinama varaždinske i međimurske županije, ali i šire. U Gorskom kotaru, kao što možete vidjeti u priloženom videu koji je snimio čitatelj i postavio ga na internet, snijeg ne staje pa je u Delnicama pravi zimski ugođaj.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

>> Tri mrtva u prvom zimskom valu u Poljskoj

>> Snijeg i vjetar u Francuskoj, deseci tisuća bez struje

I novo će jutro u većini zemlje biti oblačno kao i nedjeljno, na Jadranu nešto promjenjivije, no i dalje uz kišu, ponegdje i grmljavinu. U unutrašnjosti će biti snijega, osobito u gorju gdje će se i zadržavati, a tankog snježnog pokrivača može biti i u nizinama kopnenih krajeva. Temperatura na kontinentu, tu negdje oko nule, a duž Jadrana od 5, 6 stupnjeva na sjevernom pa sve do 15ak na južnom dijelu. Puhat će umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana i dalje jaka bura s olujnim i orkanskim udarima, a na južnom jako jugo i jugozapadnjak. Zato će na jugu biti i osjetno toplije nego drugdje.
 

>> Nevrijeme potopilo ceste u Rijeci, drastična promjena vremena tek slijedi

Idućih dana, vrijeme će biti promjenjivo oblačno, najviše sunca očekuje se u utorak. Od srijede će ponegdje opet biti kiše. Uz nešto toplijeg južnog vjetra, i temperatura će sredinom tjedna porasti.

U utorak, na moru, bit će dosta sunca i manje bure. Od srijede ponovno južina, novo naoblačenje, sve češća kiša, ali i zatopljenje.

Olujni vjetar otežava promet, u Gorskom kotaru zimski uvjeti

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A6 Kikovica-Delnice, u oba smjera. Vozila su preusmjeravana na magistralnu cestu, no tamo je pravi prometni kaos nastao kada se prevrnuo autoobus i prepriječio put. Autobus je na kraju otegljen.

Autocesta A1 Gornja Ploča-Maslenica i cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sve skupine vozila, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 16,30 sati.

Zbog jake bure samo osobna vozila smiju voziti dionicama Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i Paškim mostom.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Karlobaga dodatno još i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).


Zimski su uvjeti, zabrana za kamione s prikolica i tegljače s poluprikolicama na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, na D3 Zdihovo- -Kupjak-Delnice-Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenja-Oštrovica D8-Meja, te na županijskim cestama: Kraljev Jarak-Fužina, Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje (D3), Hreljin-Zlobin-Fužine, Platak-Kamenjak, Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i Sopač-Mrkopalj-Tuk. Zimski su uvjeti proglašeni i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a odroni zemlje i kamenja mogući su na širem području Gračaca i Obrovca. Zbog izlijevanja rijeke Sutle zatvoreni su granični prijelazi Mihanović Dol i Plavić. Gužve su na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na ulazu u zemlju na Slavonskom Brodu, Staroj Gradiški i Maljevcu čeka se više od sat vremena.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar, katamaranske linije na riječkom području i katamarani Split-Hvar-Vela Luka-Ubli. 

Ukoliko usnimite video ili fotografije prvog ovosenzonskog snijega, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene