Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kvarner je jutros zahvatilo nevrijeme s obilnom kišom zbog čega su poplavljene prometnice u pojedinm dijelovima Rijeke.


Riječki vatrogasci u posljednja 24 sata imali su oko 30 intervencija radi obilne kiše koja je sinoć padala na tom području, a najviše radi poplavljenih prostora u središtu grada, posebice na tržnici.

Vezani članci Koncert Crvenih nosova Ni vrlo loše koronabrojke ih nisu obeshrabrile: Koncerti, pjesma i ples dolaze im u dvorišta i na krovove Slika nije dostupna "Osjećaj hladnoće je -30. Ne pomaže ni zimska oprema, hladnoća probija kroz sve"

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke naveli su da su poplavljeni uglavnom podrumi, jedan stan, balkon, a jedan je osobni automobil ostao u vodi ispod podvožnjaka.

>> Oprez: Ceste su mokre i skliske, magla smanjuje vidljivost

Ističu da je u odnosu na intervencije nakon obilne kiše, koja je pala na riječkom području prije oko mjesec dana, bilo je puno manje intervencija vatrogasaca. U Rijeci je sinoć padala jaka kiša, a po podacima riječkog Pomorskog meteorološkog ureda jutros u 8 sati u Rijeci je palo 159 litara kiše po četvornom metru u posljednja 24 sata.

U Crnom Lugu palo je 118 litara, u Pargu kod Čabra 86, na Zavižanu 22 litre, u Gospiću 15, a na Rabu 29 litara kiše po četvornom metru. Puhalo je umjereno jako jugo s olujnim udarima. U Rijeci je danas u 12 sati izmjerena temperatura zraka od 18 celzijevih stupnjeva, u Opatiji 19, a u Gospiću 18 stupnjeva. Iz Pomorskog meteorološkog ureda Rijeka naveli su da se noćas i sutra na Kvarneru očekuje bura, umjerena do jaka s olujnim udarima te osjetan pad temperature zraka.

Obilna kiša na Jadranu se ipak tek očekuje u poslijepodnevnim satima, a prema večeri znatno će pasti temperatura zraka, pa će kiša u unutrašnjosti zemlje tijekom noći prijeći u snijeg, pogotovo u gorju, no zabijeliti bi se mogli i pojedini nizinski dijelovi unutrašnjosti.

Ukoliko imate fotografije ili snimke nevremena šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook