Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature ispod ništice

Tri mrtva u prvom zimskom valu u Poljskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe su se smrznule u nedjelju u Poljskoj, gdje prvi snijeg prati pad temperature ispod ništice, priopćila je policija.

Dvojica muškaraca od 52 i 56 godina smrznula su se na jugoistoku Poljske. Njihova su trupla pronašli prolaznici u nedjelju ujutro. "Bili su pod utjecajem alkohola", rekla je Renata Laszczka-Rusek, glasnogovornica policije u Lublinu, a prenijela je agencija PAP.

Pročitajte i ovo Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara

>> Snijeg i vjetar u Francuskoj, deseci tisuća bez struje

Treća žrtva, 53-godišnji beskućnik, pronađen je u Nysi, na jugozapadu zemlje. Snijeg je poremetio željeznički promet, osobito u središtu zemlje. Gotovo 70.000 ljudi ostalo je bez struje na području Varšave.

Zimus se u Poljskoj smrznulo više od sto osoba.

Većina žrtava su beskućnici, nerijetko u alkoholiziranom stanju. Policija je u nedjelju ponovo pozvala građane da jave ako negdje primijete osobe bez stalnog boravišta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene