Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijent iz Varaždina

Ne zna se gdje je kupio vodu: "Došao je u bolnicu s pečenjem u grlu i ždrijelu"

Damir Poljak
Damir Poljak Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
U utorak navečer varaždinska bolnica primila je pacijenta koji je iskazivao smetnje pečenja u grlu i ždrijelu. Nakon liječničke obrade utvrđeno je da se radi o lakšim oštećenjima sluznice grla i usne šupljine.

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš u srijedu objavio kako je jedan slučaj trovanja gaziranim pićem prijavljen u Varaždinu, oglasili su se iz Opće bolnice Varaždin.

Ravnatelj bolnice Damir Poljak rekao je da je pacijent zaprimljen u utorak nakon 20 sati na Objedinjeni hitni bolnički prijem. Radi se o muškarcu starom 50 godina, s područja Varaždinske županije, koji je u utorak pio kontaminiranu vodu. Radi u prijevozništvu i vodu Römerquelle pio je na putu iz Zagreba u Varaždin. Nepoznato je gdje je kupio vodu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna obavijest HZJZ objavio upute: Pogledajte što treba učiniti u slučaju gutanja sumnjivog pića

Pročitajte i ovo S polica trgovina maknuta Coca-Cola - 1 slučajevi trovanja U Splitu prvi slučaj još 20. listopada, poznato stanje djevojke iz Slunja: Policija se oglasila o pacijentu u Varaždinu

"Pacijent je iskazivao smetnje pečenja u grlu i ždrijelu. Napomenuo je da je popio gaziranu vodu na putu iz Zagreba prema Varaždinu. Nakon obrade naših liječnika utvrđeno je da se radi o lakšim oštećenjima sluznice grla i usne šupljine te je nakon dijagnostičkih pretraga pušten kući", rekao je ravnatelj Poljak.

Sumnju na kemijsko trovanje Opća bolnica Varaždin je prijavila Ministarstvu zdravstva i policiji.

"Nema mjesta panici", zaključio je Poljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene