Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ožbolt: HDZ ne želi provesti antikorupcijsku strategiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je danas kako HDZ ne može i ne želi provesti antikorupcijsku strategiju.

"Do sada nitko nije sam sebe skinuo s vlasti i optužio za korupciju, pa tako neće ni HDZ", kazala je Škare-Ožbot na konferenciji za novinare i upitala je li uistinu slučajno da HDZ ekspresno smjenjuje pojedince. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Slika nije dostupna Vesna Škare-Ožbolt: Vlada zatvara oči pred korupcijom

Riječ je o šibensko-kninskom županu Duji Stančiću, baš na dan kad se "sam premijer Sanader nalazi pod povećalom zbog mogućeg sukoba interesa", ustvrdila je. 

"Dok se jednog župana skida za relativno skromne iznose, drugoga se za puno veće nagrađuje saborskim mandatom", rekla je Škare Ožbolt. 

Pitajući se zašto su danas u novinama napisi o privatizaciji "Plive" i čelniku tajne službe (Karamarku) umjesto o moralnom skandalu vezanom uz to, ocijenila da je to marketniška tehnika "zaustavite požar podmetanjem jačega". 

Pritom je ustvrdila da su netočne premijerove tvrdnje oko prodaje "Plive" da Vlada ionako ne može utjecati na konačni ishod i da nikave večere to ne mogu promijeniti. 

"Vlada je", tvrdi predsjednica DC-a, "otvoreno iskazala naklonjenost jednoj strani i to sve nakon sastanka u Veroni te promijenila svoj stav o prodaji Vladinog udjela u Plivi". 

Napomenula je i da premijer Sanader tek sada, nakon što tri godine nije bilo nikakve kontrole na koji se način financiraju stranke i kampanje, najavljuje donošenje zakona o financiranju politički stranaka. 

Poručila je da DC neće odustati od pitanja gdje je otišlo šest milijuna dolara iz Brodogradilišta Split.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene