Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDAN OD PROBLEMA

Zagrebački Advent ipak se nije vratio u punom sjaju: Od najveće atrakcije ipak neće biti ništa

Advent već dobrano teče, a od najveće atrakcije zagrebačkog adventa neće biti ništa. Panoramski kotač još uvijek stoji na mjestu i nije to, nažalost, jedini problem ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

Iako se gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević hvalio da će se Advent vratiti u punom sjaju, stvarnost ipak nije takva. Najiščekivanija atrakcija – panoramski kotač – građane ipak neće vinuti u visine. Iz tvrtke koja ga je postavljala kotač tvrde da se od njega moralo odustati zbog tehničkih poteškoća.

"Zbog lošeg pakiranja dijelova od strane proizvođača stigli su nam oštećeni strujni elementi koji su potrebni za pokretanje kotača i rasvjete na njemu. Nažalost, to smo ustanovili tek kada smo ga namontirali. Zamjenski dijelovi, koji su teško nabavljivi, se dugo čekaju i zbog svega toga smo dovedeni u ovu situaciju", stoji u odgovoru tvrtke Fest d.o.o na upit reporterke Dnevnika Nove TV Sare Tomašković.

Pročitajte i ovo Eva Kaili CURE NOVI DETALJI Dečko uhićene potpredsjednice Europskog parlamenta slomio se pred sudom i sve priznao: "Uzeo sam mito od Katra"

Pretjeranog sjaja za sada nema ni kod prodavača na Adventu. Mnogi se žale da nema dovoljno posjetitelja.

"Manje je prometa radi kiše i cijele vremenske prognoze. Nadamo se da će biti bolje i da će vrijeme biti bolje da možemo prodavati", rekla je prodavačica Maja.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Teška situacija "Svi žele slabu Srbiju koju mogu ponižavati": Vučić podnio zahtjev o povratku srpskih snaga na Kosovo

S druge strane, ako se pita posjetitelje, najveći problem Adventa su visoke cijene. Zaradu spašavaju stranci, koji čine više od polovice svih gostiju. Turistička zajednica nada uloviti rekordnu 2019., a za to ima vremena do 7. siječnja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene