Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnje pripreme

Sve o najnovijoj atrakciji zagrebačkog Adventa: Koliko će trebati izdvojiti za vožnju kotačem visokim 36 metara?

Aktualno Galerija Panoramski kotač u Zagrebu - 1 Panoramski kotač u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Panoramski kotač u Zagrebu - 2 Panoramski kotač u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Panoramski kotač u Zagrebu - 3 Panoramski kotač u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Panoramski kotač u Zagrebu - 4 Panoramski kotač u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Cirkus u Zagrebu Galerija 1/6 >>
U Zagrebu traju posljednje pripreme za ovogodišnji Advent. Grad dobiva novu atrakciju, panoramski kotač, na novoj lokaciji. Kako teku zadnje pripreme izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

Građanima najzanimljiviji atrakcija ovogodišnjeg Adventa na svom je mjestu, ali panoramski kotač još nije započeo s radom.

"Nije još sve spremno, kotač je montiran, ali kabine još nisu, pa se nažalost, ne možemo, među prvima, provozati u njemu. Bit će spreman od sutra, a svi oni koje zanima kakav pogled pruža, mogu doći u park Franje Tuđmana – koji je ujedno i jedna od novih lokacija ovogodišnjeg zagrebačkog adventa", ispričala je Ćevid.

Dina Ćevid Panoramski kotač u Zagrebu - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Rekla je kako se kabine montiraju te otkrila detalje o novom kotaču.

"U kabinama će moći sjediti po 5 ljudi, a ukupno u jednoj vožnji njih 120. Kotač je visok 36 metara i posjetiteljima bi trebao pružiti veličanstven pogled na Zagreb i jedinstven osjećaj Adventa, a taj jedinstven osjećaj za djecu će koštati 40 kuna, a za odrasle 50," rekla je reporterka.

Od sutra se u Zagrebu čekuju gužve jer su hoteli, hosteli, kao i privatni smještaj u Zagrebu odavno su popunjeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAGREBAČKI ADVENT FOTO Pogledajte kako traju zadnje pripreme! Prvi put nakon pandemije otvara se u punom sjaju: "Zagreb će biti krcat ove zime"

Dina Ćevid Cirkus u Zagrebu (Foto: DNEVNIK.hr)

Advent se vraća na velika vrata

"Otvorenje Adventa bit će u subotu, prvo se pali adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 16:30, dva sata kasnije otvara se klizalište na Tomislavcu, a u 7 i pol slijedi tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu", izvijestila je Ćevid.

Nagasila je i da dolazi do velikih promjena u prometu u centru grada. Privremenu regulaciju prometa možete provjeriti ovdje, a trajat će do 7. siječnja iduće godine.

Pročitajte i ovo Prometna regulacija tijekom Adventa u Zagrebu - 1 POSEBNA PRAVILA Velike promjene: Policija objavila kako će u Zagrebu izgledati regulacija prometa tijekom Adventa

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene